סטיביה

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/02/2003 | 07:25 | מאת: דרורה

שלום רב אולי שאלה זו נשאלה כבר אך עדיין הנושא מאוד לא ברור ואודה מאוד על תשובה מפורטת: לגבי הממתיק הטיבעי סטיביה: בהתאם למאמר שנמצא בקישור לאתר "ma-tok", נאמר כי סטיביה הינו ממתיק טיבעי, מתוק כ פי 600 מסוכר , אינו מהווה בעיה לסכרתיים, לא ראיתי בעיה של תופעות לוואי ובנוסף הוא חסר קלוריות לחלוטין כי איננו מתעכל בגוף , וגם אין בעיה להישתמש בו בבישול אפיה וכ"ו אם כן מדוע הוא איננו נמצא בשימוש נירחב במוצרי מזון וביכלל לקניה בחנויות בימקום ממתיקים מלאכותיים אחרים שחלקם אף לא טיבעיים ובעלי ערך קלורי?? למה מחכים עם ממתיק זה , הוא נישמע כממתיק האידיאלי וכתחליף אידיאלי לסוכר ביכלל אודה מאוד מאוד על תשובה מפורטת שתבהיר את נושא ממתיק זה ואת נושא מתי משתמשים בסוגים שונים של ממתיקים ביכלל - מה השיקולים בשימוש בממתיק מסויים על פני אחר? אבל אודה על פירוט נירחב עד כמה שניתן אודות הסטיביה והשימוש בו תודה (וגם אם זה כבר נישאל אנא אודה על תשובה חוזרת ומסכמת וסוף סוף שתבהיר את נושא זה)

27/02/2003 | 02:04 | מאת: גיל

אין לי תשובות לכל שאלותייך אבל : הצמח סטיביה ניתן לגידול - אם איני טועה מקורו במשתלות חיש-שתיל , בעבר לקח לי הרבה זמן להשיגו ( ביקור ב- 20 משתלות לערך ) אבל בסוף השגתי . עלי הצמח אכן גורמים למתיקות ונהגתי להמתיק איתם שתייה במקום סוכרזית . הבעייה שהצמח קשה לגידול ולא החזיק לי הרבה זמן . בחנויות טבע או תבלינים ניתן להשיג בקבוקון עם מיצוי הצמח - כ - 50 ש'ח לבקבוקון - עדיין לא ניסיתי . מידע רחב יותר על הצמח www.gamnon.tripod.com

מנהל פורום סוכרת