חלב סויה ומוצריו

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/01/2003 | 18:39 | מאת: אורלי

שלום לחברים! ידוע כי חולי סכרת מוגבלים בצריכת תוצרת חלב ניגרת מאחר והיא מכילה לקטוז שהוא כידוע הסוכר שבחלב. מאחר וחלב סויה ומעדנים העשויים מסויה הינם נטולי לקטוז האם אפשר לצרוך מהם בלי הגבלה? כמובן לא בהפרזה, אך יותר מכוס חלב ליום לדוגמא? שאלתי את הדיאטנית אך היא לא ידעה להשיב לי. האם מישהו יודע?

15/01/2003 | 12:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום רב לך, סויה ו"חלב" סויה הנם מוצרים "בריאותיים" שמומלץ ךשךב אותם במערך התזונתי. "חלב" הסויה זה למעשה תמיסה של פולי סויה טחונים, וישנם היום זני סויה מיוחדים לשם יצירת ה"חלב" שהם משוללחי טעם הלוואי שמתקבל בטחינת או רסק פולים רגילים. התכשיר מומחלץ בעיקר לאלו הסובלים מחוסר יכולת לעכל לקטוז ומוצרי חלב ממקור בקר או עזים. בחלב בקר הרגיל לא רק הלקטוז מעלה את הגלוקוז אלא גם חלבון החלב, אם כי לא בצורה חריפה. אין איסור על שתיית חלב רגיל של כוס עד כוס וחצי ביום, תוך הפחתת הלחם (פחות פרוסה) לשם איזון. מוצרי חלב סויה נתנים גם הם לשתיה, בכמות של כוס ליום ויותר. תגובת הסוכר תהיה פחותה מאשר שתית חלב רגיל. הסויה על מוצריה מכילה גם חלבון סויה שהןא טוב להפחתת השומנים, אינה מכילה כולסטרול, ויש בהם גם עקבות של אסטרוגנים ממקור טבעי. חלק מהמוצרים המכילים חלקים גסים יותר של הסויה מכילים גם סיכי סויה שמםחיתחים את תגובת הגלוקוז לארוחה. הבעייה בחלק מהמוצרים הוא הטעןם שלא כל אחד הטעם של הפולים נעים וטעים לחיכו. השורה התחתונה - אין איסור על שתיית מעל לכוס חלב "רגיל" דל שומן ביממה, ומאידך אין איסור על שתית מעל לכוס" חלב" סויה ביממה. צריך רק להביא בחשבון את הערך הקלורי...

מנהל פורום סוכרת