שתיה וכאבי רגליים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לדר' הפורום רציתי לשאול לגבי אבי הוא בן 75 בערך והוא סוכרתי השבת הוא שתה שתיה חריפה כוסית וחצי עם פרוסת עוגה והוא היה מלא צחוק ( לא שיכור ח"ו ) תמיד לאחר השתיה הוא מתלונן על כאבי רגליים וקשה לו אפילו להרים אותם למיטה ( אבל ללכת הוא הולך עם מקל יש לו בעית עיקום ברגליים ) שאלתי היא מה הקשר בין שתיה לבין כאבי רגליים ? מה ניתן לעשות שהוא אכן יוכל לשתות בכייף ? ( בכתבה נאמר שניתן לשתות בתוך האוכל ומבוכר ) לפני שנים 15-22 לערך הוא היה שותה הרבה ( לא שתיין ח"ו ) האם זה קשור לכאבים ולסוכר? ושאלה אחרונה האם ישנו טיפול קונבנציונלי או לחילופין לא קונבנציונלי לטיפול בנושא זה ?משום שבעיה זו היא פסיכוסומטית האם ניתן לרפא את בעיית הפסיכוסומטיות הכללית הזו ?ואיך ? אם אפשר אבקש להתייחס למכלול שאלות אלו . בתודה הבן.
אבא דוד שלום, אני לא רופא, אבל אתאר לך תסריט בדיוני: לאביך יש כנראה סממני סיבוך בגלל הסוכרת בכלי הדם של הרגליים. כאשר אדם שותה אלכוהול, כלי הדם מתרחבים (לאדם קפוא אסור לתת אלכוהול כדי "לחמם" אותו, כי אז הוא יכול גם למות). ההתרחבות של כלי הדם מזרימה דם ובגלל הלחץ בדפנות של כלי הדם מרגישים כאבים. זה הכל.
ראשית תודה על האיכפתיות שאתה מפגין למרות שאינך רופא שנית אבי אינו " קפוא " כהגדרתך והוא אדם שהיה שותה ורגיל בכך בצעירותו ,ומה עוד שידועה לי עובה זו שציינת שאלתי בכדי למצוא תשובה המקשרת את הסוכרת לשתיה ולרגליים ספציפית ומה עוד שהעובדה שציינתה קיימת בכל אדם ששותה רק שאינו כואב עקב התרחבות כלי הדם וב"ה שכך הדבר ( תאר לך אם התרחבות כלי הדם הייתה כואבת כמו שציינת ,ובלי קשר לאדם אם הוא קפוא או לא אזי יוצא שכל מי שהיה שותה היה מת מכאבים ותאר לך להיכנס לבר ולשמוע צעקות אז זה הגיוני מה שכתבת הייתי אומר כי אתה ( מבלי לזלזל ברצונך הטוב כמובן ) יותר מדיי חי בדימיון ) תודה לך אבא דוד