תודה למאירעל התשובה אבל,
דיון מתוך פורום סוכרת
סוף סוף קיבלתי הסבר יותר מתאים למה שרציתי לקבל. אני לא רכשתי ספר, כי אני קשה בקריאה, אבל אני לומד כאן הרבה באינטרנט, ומעלה שאלות שאני נתקל בהן, זו הרי מטרת הפורום, לא? אז מה שקרהשאחרי שהתחלתי להלחםבמשקל, וקילפתי מספר ק"ג ושיניתי הרגלי אכילה,התחלתי לקבל כל בוקר כשאני מתעורר סוכר בערכים סביבה-90 ואז אני עורך לעצמי מין גרף כזה , מהקורה לרמת הסוכר במהלך כל היום,ובהקשר עם האכילות שאני אוכל. למעשה כבר ראיתי כמה טבלאות באתרי אינטרנת בנדון ואני חושב שאני מתחיל להבין דברים מעט יותר טוב. והשאלה שלי היא האם אני מגדיר נכון את עצמי כמאוזן, אם בבוקר אני מקבל קריאה 89 ולאחר אוכל, 150 בערך, ולאחר שעתיים ללא אוכל כ-130. ומכיוון שאני כל הזמן מכרם משהו, למעשה אני רואה כל היום רמהשל 150 בערך,האם זה אומר שאני מזיק לעצמי, אושזה מצב רגיל,זו למעשה הסיבה שרציתי להשוות לגרף של אדם בריא.
דרור, מה זה לאחר שעתיים ללא אוכל? אצל אדם בריא, שעתיים לאחר האוכל רמת הסוכר יורדת לנורמה של 80-90 . להיות כל היום ב- 150 ז"א להיות מעט גבוה ממה שצריך. ועל נזקים לא נדבר. שבת שלום, מאיר
לדרור, אני מניחה שהיית אצל דיאטנית. ההמלצה היא 3 ארוחות גדולות, ועוד 2-3 ארוחות קטנות ביום, וזאת על מנת לשמור על איזון משך כל היום מזיק לאכול כל היום ומזיק לאכול מספר קטן של ארוחות, אבל כוללות הרבה קלוריות והרבה פחמימות. שבוע טוב
דרור, כאשר תידע מספיק (דבר יחסי) לגבי הסוכרת, לא יהיה צורך לשאול את השאלה הנצחית "האם אני מאוזן?". כעת, אם אתה על 150 רב הזמן, יתכן שההמוגלובין המסוכרר שלך הוא הערך 7.4. לא רע, אבל רצוי לשפר. לי נראה שאתה בהחלט יכול לעשות זאת אם אתה קם בבוקר על 90. זה אומר שמחכה לך יום נפלא. כמו שזהבה אומרת, חלק ככל שתוכל את מספר הארוחות במשך היום. אני לא מצדד ב"ארוחות גדולות". אין אצלי מושג כזה, משום שארוחה בשרית היא עבורי קטנה יותר מאשר ארוחת בוקר עם קווקר בטעם תפוח וכנמון. אני מתגבר על הבשר (עוף, הודו) די בקלות. אז מה זו ארוחה גדולה? אחת שסותמת את הבטן? לא, זאת לא הגישה שלי. תבחר דרך שמתאימה לך ולא חשוב שמה. העיקר לא להיות רעב וגם לא להיות מפוצץ. וזה כולל ארוחות שחיתות בהצלחה