גרף סוכר בבריא
דיון מתוך פורום סוכרת
אני מעונין בגרף או טבלה של התנהגות הסוכר באדם בריא. אני מנסה ללמוד את המאכלים השונים. היום הזמינו אותי למסעדה, הקמצנים הזמינו רק חומוס, אז אכלתי חומוס בלי לחם. ואחרי שעתיים, בדקתי את הסוכר, היה 130 לערך. איך מתנהג הסוכר אצל בריא, מה קורה אם הוא אוכל תפוח עץ לדוגמה, מתי זה נראה בדם, אחרי דקה, או אחרי שעה, לכמה משתנה לו הסוכר, בערך כמובן, ומה ההשתנות לאורך השעתיים הבאות. כאמור, אצל אדם בריא..
דרור האם נסית לקרוא ספר על סוכרת ? על שאלות רבות תקבל תשובות בספרו של דר' קנטר, והיה ואתה קורא אנגלית תוכל למצוא חומר רב באתרים רבים. תוכל לחפש פשוט באמצעות מנוע חיפוש. קריאה נעימה
שלום דרור, חלק מהבריאים לא עוברים את ה-120 גם שעה לאחר שהם אוכלים בקלווה (מקווה שאתה יודע מה זה). יש בריאים שעבורים את ה-140, אבל במהירות רמת הסוכר שלהם חוזרת לנורמה. רב הסיכויים שאנשים כאלה יהיו סוכרתיים בשלב מסוים בחייהם, אם הם ממשיכים לאכול בצורה לא מושכלת. תראה גרפים של חולים. אין צורך לראות גרפים של בריאים, כי אין מה ללמוד משם. ראית את הגרפים שלי?
דרור, רק בקצרה, כי אני מצטרף לעצתה של זהבה. קח ספר על סוכרת, כי דומני שתמצא שם הסברים לכ המרחש בסוכרת. כללית, אצל אדם בריא כתגובה לעליית ריכוז הסוכר בדם (המתקבל מאכילת פחמימות) מפריש הלבלב את האיסולין ה"מוציא" את "עודפי" הסוכר מהדם אל רקמות הגוף ומספק להם את האנרגיה הקיומית - 4 קלוריות לכל גרם פחמימות. מכן תבין כי הורדת רמות הסוכר ע"י הימנעות מאכילת פחמימות אינה מרפא לסוכרת, כי יש לספק לרקמות אנרגיה, וזאת משיגים באמצעות הטיפול בחוסר או בליקוי בפעילות האינסולין. אצל הבריא, האינסולין מופרש מהלבלב "לפי הצורך" , לאמור, טיפה ועוד טיפה עד שמושג הסף התחתון של ריכוז הסוכר שבו מופסקת הפרשת האינסולין. מכאן תבין שרמות סוכר הדם אצל הבריא מתנועעות בתוך תחום ערכים, בין 80 ל- 150, וזה משתנה. אבל כשלא מתקיימת "הנחתת" רמות הסוכר מחמת מחסור או ליקוי באינסולין, נערמים ערכי הסוכר כי אין מספיק אינסולין כדי להורידו ואזי מדברים על סוכרת כמחלה. דיאטה ופעילות גופנית מסייעים באיזון שבין המזון הפחמימתי לבין רמת סוכר הדם. אבל אם קיים ליקוי במכניזם של הורדת סוכר הדם - צריך לטפל בליקוי זה. משמע, או שמזריקים אינסולין כהשלמה לזה החסר, או שנוטלים תרופות המסייעות להפרשת האינסולין או מטפלות בליקוי שבפעילות האינסולין. היות ופעילות האינסולין היא פונקציה גם של משקל הגוף וגם של הרכב המזון הנצרך, שינויים דרמטיים באלה עשויי םלשפר מאד את המצב, ואולי למנוע את הצורך בתרופה שהיתה דרושה קודם לכן. אבל הליקוי נותר ליקוי, כי לבלב שתפוקתו נפגעה בכדי מחצית מכושרו, לא מתאושש אם נפסיק לאכול, אבל יכולתו האינסולינית עשוייה להספיק במצב החדש. הנה לך גם באותה הזדמנות הסבר לקסמי מומבסה. אני נוהג להציע למי שרוצה להירפא מהסוכרת לאכול עיתונים או שורשים. מובטחים לו ערכי סוכר דם מינימליים. אבל אם הוא יבדוק בצורה רצינית את מצבו של הלבלב - הוא לא ימצא שם שום תיעוד של מחלקת הדרכונים של מומבסה. ולסכום, גם אצל אדם בריא נשמרים ערכי הסוכר בתחום ולא על ערך קבוע. ואצל הסוכרתי, הסף העליון של רמת הסוכר גבוה יותר, תלוי במידת איזונו. ואיזון הסוכרת משמעה שמירת ערכי סוכר הדם בתוך תחום הנורמה, ככל שניתן. בברכה, מאיר
אנא אני מחפסת סכרת סביבתית תזונתית לעבודת המחקר שלי אבקש לשלוח לי חומר בנושא אודה לכם מאוד