טבלת מזונות

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/12/2002 | 12:30 | מאת: דרור

אז ראשית, תודה על העצה לריצה לרופא ולריצה בכלל, על פי עצתכם לרוץ לרופא, כפי הנראה הצלחתי להוריד משמעותית את גובה הסכרת. אבל, יש לי כל מני בעיות בענין סכרת, ואחת מהן זה להבין, לזכור ולדעת מה לאכול. הרופא שלי נתן לי איזו חוברת עם ציורים וכל מני הסברי מותר/אסור. שאלתי, אולי מישהו מהמשתתפים יודע על איזו טבלה מצוירת וצבעונית לקשיי תפיסה כמוני (במיוחד בעניני מזונות) משהו שיהיה ברור לי כל פעם אם אני אוכל ואם מותר לי לאכול. לדוגמא, בערב שבת, מול הטלויזיה, התאמצתי שלא לאכול גרעיני דלעת ולא עמדתי בפיתוי וזללתי אותם. בבוקר, ראיתי בכלל שאני עם 91 רמת סוכר והתלהבתי ואז כירסמתי כל הבוקר גרעיני דלעת, בצהריים , לפני הארוחה, היה לי כבר רמת סוכר כ-150? חשבתי שמותר לאכול לחם רק מחיטה מלאה, ולפי הטבלה שנתן לי הרופא הבנתי שאולי מותר לי בכלל לאכל כל מוצרי הלחם? מה בענין פסטה??? אודה לכם על התיחסות לא יותר מדי מבודחת כי לאחרונה אני מאבד את חוש ההומור שלי בגלל הבעיה הזו.

30/12/2002 | 13:15 | מאת: לזר

דרור, אין צורך לזכור שום דבר, אבל יש צורך ללמוד ולהבין את מה אתה אוכל. אין משמעות רבה לטבלה, אם אתה לא מבין אותה. במקום לרשום עצות, קרא בעיון את הדפים שלי לפי הקישורית המצורפת. אם הדבר גולש מהבנתך, עזוב את החומר הזה. אבל, אם הוא מעורר את מחשבתך, העזר בקישוריות המופיעות בדפים שלי והמשך לקרוא מהאתרים באנגלית. בהצלחה http://www.tcb.ac.il/type1file החומר בעברית ולא רק לסוכרתיים טייפ1, כפי שאפשר להסיק מהקישורית לזר

30/12/2002 | 22:51 | מאת: דרור

יש לך אתר אישי מענין, אך מה שאני חיפשתי בסך הכל רשימה נוחה אשר מגדירה מה אסור בשום פנים, ומה כן רצוי

31/12/2002 | 15:58 | מאת: שרלי

מה המשמעות של "לחם" ו"גלוקוז" בטבלת האינדקס הגליקמי תודה

מנהל פורום סוכרת