לחם
דיון מתוך פורום סוכרת
אני חולת סכרת ואוכלת לפי תפריט מיוחד שהותאם לי. שאלתי- האם פרוסת לחם לבן שווה לפרוסת לחם שחור אחיד?
ש.ה. יקרה, עקרונית, אין הבדל בין לחם שחור ולבן אם משקלם בחיטה זהה. אבל ישלים אותי לזר כי מפאת הבדלי האינדקס הגליקמי בינהם הלחם הלבן גורם לעליה "מהירה" יותר של הסוכר מאשר הלחם השחור. מאיר
לש.ה. ולמאיר, אמנם אינני לזר, אבל עבורנו הלחם הטוב ביותר הוא לחם קל, עשיר בסיבים. כל לחם עשוי מחיטה מלאה, שיפון מלא וכו' עדיף על סתם לחם לבן/שחור/לחמניוןת/בגט....
ש.ה., כבר קבלת תשובות יפות. אני מצטרף כי מאיר הכזיר שמי. אני מחזק טענתם של מאיר וזהבה. אין הבדל מבחינת צבע הלחם. לחם רגיל- פשוט, לבן ושחור גרועים במידה שווה, כי קצב ספיגתם לדם זהה ומהירה למדי (יחסית לאינדס הגליקמי שלהם). באמת, מתוך נסיון רב גם אני משתמש רק בלחם חיטה מלאה וקל. היתי מעדיף רק לחם ריחיים (טחון על אבנים), אבל לא תמיד הדבר מסתייע בידי. רק בריאות