אינסולין
דיון מתוך פורום סוכרת
רציתי לדעת אילו יתרונות וחסרונות ישנם להפקת אינסולין מתאי הלבלב של הבקר. מישהו יודע?
לפי דעתי, היתרון היחידי הוא בכך, שהבקר (טוב יותר מחזיר) מספק אינסולין זמין עבור חולי הסוכרת. החיסרון, שתגובתו של גוף האדם לאינסולין זה לא בהכרח מאזנת את החולה בצורה מניחה את הדעת. האינסולינים הסינטטיים בני ימינו טובים בהרבה מאלה המופקים מחזיר או בקר.
היתרונות של האינסולין מהבקר - זול יותר, ניתן לשימוש בו בחלק גדול מהסוכרתיים. החסרונות - אינו זהה (שונה ב 3 חומצות אמיניות) לזה של האדם, ולכן עלול לגרום לתגובות מקומיות בעור או ליצירת נוגדנים כנגד האינסולין של הבקר בגוף. חסרון נוסף - אין מספיק בקר בעולם השלישי לספק את הדרישה לאינסולין של צחיליוני הסוכרתיים החדשים. לכן הכי טוב הוא אינסולין הומני (עם מבנה זהה לזה של האדם) או אנלוגי, כששניהם מופ]קים כיום בהנדסה גנטית [לפרטים נוספים ומידע נרחב יותר - נא עיין בפרק על הטיפול באינסולין בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" בהוצאת ספרי חמד וידיעות אחרונות]