פירות וסוכר גבולי

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/11/2002 | 09:58 | מאת: בן

הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת בנוגע לפירות וסוכר גבוליmg\dl 120 . האם אכילת פירות לאורך היום (בתום כל ארוחה)משפיעה על עליית הסוכר? האם עדיף לאכול את הפרי לפני הארוחה? האם ישנם פירות שאינם מעלים את רמת הסוכר באופן ניכר או כלל לא? אשמח לקבל תשובתכם.

29/11/2002 | 18:20 | מאת: זהבה

לבן, 1. לא לכל הפירות אותו ערך גליקמי, יש פירות עם ערך גליקמי נמוך יותר ויש כאלה עם ערך גבוה יותר. פרוט אתה יכול למצוא באתר של לזר, ממשתתפי הפורום היותר פעילים. 2. בעקרון, הדיאטנית אינה אוסרת אכילת פירות, קיימת הגבלה מבחינת הכמות, הכל בהתאם לפרי. 3. בד"כ מומלץ לאכול את מנת הפירות בארוחות הביניים, לא כתוספת כמובן.

29/11/2002 | 19:39 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

מומלץ לאכול פירות כשעה וחצי לאחר הארוחה. מאחר ואכילת פירות למיד לאחר ארוחה גורמת להפרשת רעלים וללחץ על הכבד.

30/11/2002 | 06:23 | מאת: אייל (הראשון)

בן שלום, בסוכרת סוג 2 רצוי להתייחס לפרי כאל מנה בפני עצמה ולאכול בכל פעם פרי אחד בלבד כמנת ביניים בהפרש של שעתיים לפני ואחרי כל ארוחה אחרת. לא מומלץ לאכול יותר מ-3 פירות ביום. יש הבדלים ברמת הסוכר בין הפירות השונים, כדאי לך לעיין בטבלה של אינדקס גליקמי ולהווכח בהם. אכילת פרי בתום ארוחה אינה מומלצת. אייל

30/11/2002 | 07:23 | מאת: זהבה

לאהרוני, אני מבינה שאתה רוצה לעשות פרסומת לרעיונות שלך. מאחר ומדובר באתר של סוכרתיים, עדיף שתזהר בקביעותיך והצעותיך.

30/11/2002 | 12:06 | מאת: מאיר פרומקין

ברוך הבא, אייל הראשון.. כבר קיוויתי שמא נגמלת מהמתוק הזה. מקווה שהכל בסדר, מאיר

מנהל פורום סוכרת