בדיקות דם - העמסה/עקומת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/01/2001 | 23:27 | מאת: עמי

רציתי לדעת האם יש הסבדל בין בדיקת העמסת סוכר לבין עקומת סוכר. אם כן אבקש לקבל הסבר יות מפורט . בתודה - עמי

29/01/2001 | 21:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לעמי שלום, בהעמסת סוכר - הכונה לבחון איך הגוף מסתדר עם עודף גלוקוז לאורך ציר הזמן. בהעמסת הגלוקוז הפומית ה"קלאסית" - נותנים לשתות בבוקר לאחר צום לילה 75 גר גלוקוז עם קצת לימון, ובודקים את רמות הסוכר בדם בצום, ובכל חצי שעה למשך שעתיים. לפי הקריטריונים החדשים, לשם אבחנה של סוכרת- די באם בצום הרמה היא מעל 126 מג% או שעתיים לאחר העמסה הרמה היא מעל 200 מג%. ממשיכים לבצע העמסות שלמות במרכזים גדולים ולצרכי מחקר. "עקומת סוכר" - כאן הכוונה לראות איך מתנהגת רמת הסוכר בדם על פני היממה, ובדרך כלל הכונה היא לבדיקות הנעשות באופן עצמוני באצבע בבוקר בצום, ולפני כל ארוחה גדולה - בוקר, צהרים ערב, ולפני השינה. המהדרין מוסיפים לפעמים גם נקודות של שעתיים לאחר הארוחות, אם כי ברוב המקרים זה מיותר. ה"עקומה" מיועדת לסוכרתים מאובחנים, ובודקת את תוצאות הטיפול בדיאטה ובתרופות או אינסולין על פני היממה. ה "העמסה" מיועדת יותר לאבחון וסיווג הסוכרת או מצבי בינים אחרים של מטבוליזם הסוכרים בגוף .מקווה שהדבר עכשיו מובן לכל - בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת