היפוגלקמיה ובשר על האש

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/11/2002 | 15:18 | מאת: שרון גולדשטין

שלום רב רציתי לשאול האם ניתקלת בתופעה של היפוגלקמיה לאחר אכילת בשר על האש? במידה וידוע לך על קשר כזה אודה על כל אינפומציה בנושא: מנגנון אפשרי,ספרות וכ"ו בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
06/11/2002 | 17:02 | מאת: אבנר

חסרים מספר פרטים חשובים בשאלה: האם אכלת פחמימות בנוסף לבשר? אם אכלת רק בשר (חלבון + שומן) והזרקת רק אינסולין מהיר (HUMALOG למשל) אזי מובטח היפו כשעה עד שעתיים לאחר מכן. כדי לפצות על עליית רמת הסוכר 4 עד 6 שעות לאחר אכילת הבשר יש להגדיל "BASAL RATE" במידה ואתה (את?) משתמש במשאבת אינסולין. זה יותר בעייתי אם אתה משתמש בזריקות אינסולין. אבנר

06/11/2002 | 17:56 | מאת: לזר

שלום שרון, מצטרף להמלצת אבנר וגם מציע דרך חלופית: אם אתה אוכל רק בשר על האשר ללא פחמימות, צפה לעליה אפשרית ברמת הסוכר 4 עד 6 שעות לאחר הארוחה ולכן, ספק מנה קטנה של אינסולין מהיר במועד זה כדי לטפל בבעיה. אבל, אני מניח שבינתיים אתה תוכל ארוחה נוספת ולכן קח בחשבון את העליה האפשרית הנובעת מהארוחה הקודמת.

17/11/2002 | 13:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לא על האש, לא מבושל, לא בתנור ולא טרטר. שאלה מה אוכלים בנוסף - תפוחי אדמה? פחמימות זמינות?

מנהל פורום סוכרת