מה עושים כש-gl=185 לאחר 3 שעות מהארוחה?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכם, אני טייפ 2 עם 2 גלוקופז', מטופל בכדורים ליתר לח"ד, ושומנים, ועושה פעילות גופנית סדירה. לפי מדידות עצמוניות אני די מאוזן, אני ממתין לבדיקות a1c בסוף אוקטובר. יש לי שאלה: מה עושים כש רמת הגלוקוז בדם גבוהה 3 שעות אחר הארוחה, 185, כתוצאה מתפריט לקוי או עודף פחממות או משהו אחר ? בדרך כלל אני מודד סוכר לאחר האוכל בסדר. הדיאטנית שאני נוהג לבקר בקביעות אמרה שצריך לאכול רגיל. כך עשיתי והסוכר לקראת הארוחה הבאה התכנס לגבולות היעד 110-130. אותה שאלה למקרה של גלוקוז בצום בוקר גבוה - 150-160, האם לאכול או להמתין עוד שעה שהגלוקוז ירד? תודה מראש לתשובתכם Type2
טייפ 2, מזה "אוכל רגיל" ? דיאטה רגילה לפי הנחיות של דיאטנית ? מזה "די מאוזן" ? מאוזן או לא מאוזן ? האם העלית לפני הרופא + דיאטנית את כל הבעיות שציינת ? איני רופאה, אבל יש לי רושם שעל מנת שרופא יוכל לתת לך עצות דרושה יותר אינפורמציה. מאידך, רצוי שגם אתה תלמד יותר על הנושא.
שלום רב, השאלה ברורה ומכילה את כל האינפורמציה למי שיודע את התשובה. יש כאן בפורום אנשים שיודעים לתת תשובות מעולות בין אם הם רופאים בין אם לאו. הבעיה הועלתה אצל הדיאטנית והיא אמרה לאכול "רגיל" ולהתעלם מהגלוקוז המוגבר!! TYPE2
שלום לך טייפ 2, אין תפריט לקוי אם אתה אוכל אותו ובחרת בו. לגבי עודף הפחמימות, אתה יכול להוריד, זה פשוט מאוד. רמת הסוכר שלנו איננה נקבעת רק על ידי עיקף הפחמימות. יש לנו המון הפתעות בלי קשר לפחמימות. יכול להיות שומנים, או כניסה ללחץ בעבודה, או עייפות יתר מפעילות גופנית או סתם עצבים על כל העולם. כך שקשה לדייק. אם אתה מגיע לרמה של 185 מדי פעם, נו, באמת, אני סבור שתוכל להגיע לגיל 120 בלי בעיות. שלא יהיו לך בעיות אחרות. שבוע טוב