מאכלי בשר

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/09/2002 | 12:09 | מאת: דוד

בכל הנתונים המוכרים לי יש המון על ירקות ,לחמים, מוצרי חלב ועוד רבים אחרים. מה שמעניין אותי זה פרטים ונתונים על מאכלי בשר האמורים לשמש כל סוכרתי (במקרה שלי מסוג 2). מדובר במאכלי בשר בסיסיים כמו בשר בקר או עוף כשהם מבושלים או צלויים והשפעתם המידית או המאוחרת על רמות הסוכר.

17/09/2002 | 12:42 | מאת: לזר

דוד, כמדומני דברנו על הנושא הזה. בבשר אים פחמימות בכלל, כל שההשפעה המידית על רמות הסוכר זניוחות. אף על פי כן, יש בשרים שמנים (דוגמת סטייק עסיסי) אשר יכול בצורה עקיפה (לא על בסיס הפחמימות שאין בסטייק, כאמור) לעלות את רמת הסוכר מספר שעות לאחר הארוחה. אני טייפ 1, אבל מודע לכוחו המוזר של הסטייק. אנו יודעים, שרמת הסוכר בדם מושפעת לא רק מפחמימות שאנו אוכלים במזון כל טוב

17/09/2002 | 12:58 | מאת: דוד

אם אני לא טועה פרוק הבשר נעשה גם על ידי האינסולין או אולי על ידי אינזימים. איך שלא יהיה השאלה היא האם סוכרתי יכול להינות מנתח בשר ראוי לשמו ובתנאי שיהיה נטול שומן ולהשאר רגוע מבחינת אפשרות של זינוק ברמות הסוכר.

17/09/2002 | 20:58 | מאת: type2

אני טייפ2 הדיאטנית אמרה לי לצרוך כ55% פחמימות וכ20% שומן והיתרה חלבון. גם צריך לשים לב לקלוריות. אפשר, לכאורה כמו שעושה מכר שלי לאכול רק חלבוני ושומנים ואז מסתכנים בהרס הכליות והשרירים...... לא רופא טייפ2

17/09/2002 | 21:15 | מאת: לזר

כל הכבוד לדיאטנית שלך. אתה על דרך הנכונה.

מנהל פורום סוכרת