התמכרות לשוקולד
דיון מתוך פורום סוכרת
ד"ר שלום, אני בן 26, בעל מבנה גוף רזה, 169 ס"מ, 61 ק"ג. אני מכור לשוקולד ואוכל למעלה מ- 100 גרם שוקולד ביום ולפעמים אף 150. הרגל זה הנו יומיומי וקשה למיגור, אף עם מוצרי מתיקה אחרים. במשפחתי עבר של שני סבים ואם סכרתיים. אני מבצע כל שנה-שנתיים בדיקות דם שיצאו עד כה תקינות. האם עלי לגמול עצמי מהר ככל שניתן, או שניתן להמשיך באכילה עד שערכי בדיקות הדם יצביעו על בעיה. בתודה מראש.
היי יואב, אני לא מכור, אבל זה טעים. אגב, נסה כמוני לאכול שוקולד (זהבה לא רוצה שאדבר על כך יותר מדי. סליחה, זהבה, אני מוכרח) בעל מרכיבי קאקאו מעל 70%. אני עדיין לא מצליח למצוא שוקולד על 86% קאקאו, אבל הוא טעים מאוד. אגב, 100 גרם שוקולד עלית עם 70% קאקאו מכיל רק 36 פחמימות, כך שאם תיקח לך ביס קטן, רק תיהיה בריא. (אני לא רופא). זהו! די עם השוקולד! שנה טובה
שנה טובה יואב, באשר לשוקולד... טוב שיש לך מודעות שקימת בעיה ואפשרות שבעתיד תחלה בסכרת. יתכן שניתן למנוע את הופעת המחלה, ומומלץ לקרוא מאמר של דר' קנטר באתר של מאיר. כל המקדים הרי זה משובח.
כלומר אתה אומר שאני מכור, למעשה, לקקאו שבשוקולד? אם לא, מדוע עלי לאכול שוקולד עם אחוז קקאו גבוה? אם כן, היכן אני משיג את השוקולדים שציינת? מה שמם? תודה מראש!