שאלה לד"ר קנטר

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/08/2002 | 18:17 | מאת: ים

פעמים רבות אני נתקלת באינדקסים גליקמים שונים, מהאינטרנט, ומהסיפרות. על מנת להרכיב תפריט נכון לחולי סוכרת מה הגבול העליון של המדד הגליקמי של המזונות אשר מהם אמור להיות מורכב התפריט? חלק מהדיאטניות ממליצות על רמה של בין 50-60. מהי המלצתך?

30/08/2002 | 18:53 | מאת: לזר

היי ים, לפני שד"ר קנטר יענה לך, נסה לקרוא את הדף המצורף בקישורית שצירפתי לך. אינדקס כבקשתך מכונה אינדקס גליקמי בינוני והוא מאוד מומלץ לארוחות העקריות. לפני פעילות גופנית תוכל להשתמש בזון בעל אינדקס גליקמי גבוה. כדי מאוד לבחור לחמים עם אינדקס גליקמי מתחת לבינוני - משהו עד 50. אתה יכול ללמוד כיצד להוריד אינדקס גליקמי של מזון תוכל שימוש מושכל בזמן הבישול או אחריו. לדוגמה, לרב הפסטות יש אינדקס גליקמי נמוך עד בינוני. http://www.tcb.ac.il/type1file/gi.html כל טוב

30/08/2002 | 23:19 | מאת: ים

תודה על ההתייחסות המקצועית, אבדוק את העניין בקישור המצורף.

31/08/2002 | 14:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, את הרכב הדיאטה לסוכרתי קובעים החלקים היחסיים של הפחמימות, החלבונים והשומנים בהרכב. עקרונית, בבחירת הפחמימות המורכבות, מומלץ לבחור בכאלו שהן בעלות אינדקס גלצמי נמןך יחסית (קטניות, פסטה) ולהעדיפן על פחמימות בעלות אינדקס גליצמי גבוה (לחם לבן, חלה, תפ"א). הדבר נכון עקרונית, ומסתבך כאשר מרכיבים ארוחה שלמה, משום שבתוצאה הסופית של האינדקס הגליצמי לאורחה משתנה מהרכב להרכב, מאופן הכנת האוכל וכדומה. אין מספר "מומלץ" לארוחה משום שברוב המקרים לא ניתן לדעת מהו הערך הסופי של ארוחה מסוימת נתונה. לכן עקרונית מומלץ להמנע מהכללת מרכיבים בעלי אינדקס גליצמי גבוה, מבלי להכנס לנוסחאות פלא למיניהן.

מנהל פורום סוכרת