ללזר - שאלה קלורית וגליקמית

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/08/2002 | 10:16 | מאת: דוד

לא הצלחתי למצוא מידע על הערך הקלורי והגליקמי של בשר על סוגיו. עד כמה שבדקתי לא מצאתי מידע גם באתרים בחול העוסקים בנושא. איפה יש מידע כזה ובעיקר למוצרים המוכרים לנו שנמכרים בארץ.

03/08/2002 | 10:28 | מאת: לזר

היי דוד, אין צורך לחפש, משום שבבשרים כולם אין פחמימות ולכן, האינדקס הגליקמי שלהם שווה בדיוק ל-0 בדומה למיים. כאשר משתפים בשר בארוחה, לא לוקחים בחשבון את הבשר לצורך חישובי פחמימות, כאמור. חריג: (לא אצל כל אדם). סטייק מעלה את רמת הסוכר החל מהשעה השלישית או הרביעית אחרי ארוחה דשנה ממנו.

03/08/2002 | 11:00 | מאת: דוד

מעניין וכנראה שאני האחרון שלא ידע את הנתון הזה. למעשה עולה פה שאלה בעניין כמות הבשר המותרת בארוחה לסוכרתי. לי למשל אמרה התזונאית לאכול לדוגמא 100 גר בשר עוף ולא ציינה שלכמות אין כמעט משמעות, על פי מה שהבנתי מתשובתך. המרכיב היחידי שיכול אולי להוות גורם להתיחסות זה השומן שבבשר. אם מדובר בבשר עוף הרי כמות השומן ממש נמוכה. תוכל להבהיר את הענין.

מנהל פורום סוכרת