האם התענוג כולו שלנו או של חיה כהן?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכל החברים, לאחרונה אני מרבה לאכול את המעדן "תענוג-דיאט" של שטראוס. זהו כמעט מעדן החלב היחיד (חוץ מיוגורטים) בשוק המתאים לסוכרתיים (תקנו אותי אם אני טועה). היה גם מוצר בשם טוויגי של תנובה שנדמה לי שהפסיקו לייצרו לאחרונה. אומנם על "תענוג-דיאט" יש את תווית האגודה , אך כידוע לכולנו אנחנו לא סומכים יותר מדי על תווית זו ולכן רציתי לשאול את דעתכם על מוצר זה. האם הוא באמת תענוג בשבילנו הסוכרתיים או רק תענוג לחיה כהן מהאגודה לסוכרת ($5000 למוצר, זוכרים?). למי שלא מכיר את המוצר הנה תכולתו: חלב רזה, עמילן מעובד, קקאו, מייצבים E407, E339, E460, עמילן טפיוקה, חומרי טעם וריח טבעיים, ציקלמט, אססולפם-K. ערך תזונתי ל-100 גר' קלוריות 39 קל' חלבון 2.7 גר' פחמימות 6.2 גר' שומן 0.3 גר' (מקסימום) נתרן 100 מ"ג סידן 80 מ"ג מצויין על גבי המוצר שהוא תחליף לחצי מנת חלבון ולמנת פרי. אז מה דעתכם, חב'רה? תחליפי הסוכר נראים בסדר, אך מה לגבי יתר המרכיבים? אייל
היי אייל (ראשון), מקווה שניקולט תספר לנו על המרכיבים שמתחילים עם E, משום שהם מקום להסתיר דברים. "טוויגי" קיים באריזה שונה מבעבר. דברי חלב אינם תחליף לשום דבר, אלה לדבר חלב אחר. אין במוצרי החלב מספיק פחמימות כדי להיות תחליף לשום דבר פרט לעצמם. גם לגבי החלבון כנ"ל. גם אנרגיה אין במוצרים האלה. כל מוצרי החלב בעלי אינדקס גליקמי נמוך למדי ומהווים בסיס לתוספות רבות, כגון פירות ודגנים שונים. אנשים רגישים לחלב יכולים לצרוך יוגורטים שונים, אם בא להם. נסה גם את היופלייט דיאט של תנובה. טעם אחר לגמרי. יש לו תכונות דומות לאלה שציינת.
היי, היי, שכחתי. כל הזמן יש לי אסימונים נופלים היום. אחרי גיל 50 רב האוכלוסיה לא מקבלת שום דבר חיובי (וגם לא שלילי) מהחלב ודברי החלב. רק התינוקות (בגלל שאין להם שיניים) והנוער זקוקים לחלב. הגוף שלהם יודע להנות ממנו ולשהתשמ בו בתבונה. לגבי תחליפים: תאר לעצמל ש-100 גרם בשר (עם 40 גרם חלבון) מהווים תחליף ל-20 יוגורטים. מה אתה אומר? נראה לך?
לידיעת שוחרי הנשנוש ,ישנו מוצר חדש יחסית,על בסיס סויה , ללא סוכר,בטעמי שוקו ווניל, הנושא את המותג של משק צוריאל, אני אוהב מאד את השוקו הוא מצויין,0.3ֵ% שומן, מומלץ , גם הטוויגי קיים וטעים מאד,יגאל
שבוע טוב, לצערי, קימת בעיה אצל אנשים רבים, שאינם סומכים כ"כ על עצמם, ומעדיפים שיהיה כתוב על המוצר אם הוא מתאים להם או לאו. מאחר ואני צרכנית של מוצרי סויה, נתקלתי וצרכתי במוצר יגאל ציין ומצא חן בעיני. קימים מוצרים רבים בשוק בלי תויות, שהם שווי ערך למוצרים עם תווית, או עולים עליהם, רק שיש לחפש אותם.
שלום לכולם מצטער שנסנסתי לדיון מאוחר. בנוגע למוצרים המסומנים ב-E מס' 339 הוא SODIUM DIHYDROGEN ORTHOPHSPHATE מס' 407 הוא CARRAGEENAN מס' 460 הוא POWDERED CELLULOSE שלושתם נחשבים כמייצבים ובפרט 339 הם לא נחשבים כמסוכנים לבריאות. אם כי צריך לשים לב ל-339 שהוא סודיום (מלח) ואולי יכולה להיות לו בעיה עם לחץ דם ופעילות כליתית. אם כי אני לא חושב שבכמות מזערית כמו שיש במעדן אחד המלח יכול להשפיע.
לאייל (הראשון) למרות שלאגודה הישראלית לסכרת כבודה במקומה מונח אינני מבינה במקרים רבים את האישורים שהיא נותנת להשתמש בשמה ובקרה נוסף הוא קורנפלקס תחת אישור האגודה ובמרכיבים שלו יש במפורש סוכר האסור לנו עד היכן?
הילה, למה סוכר "אסור לנו"? עם כל היתר אני מסכים, אבל אין קשר בין שני הדברים, לפי דעתי. נא לא להאמין לשמועות אשר ממשיכות להסתובב להן כבר יותר מ-50 שנה.