שאלה גזעית לסוכרתיים טייפ 2
דיון מתוך פורום סוכרת
היי לכל הטייפ 2 (עם תנגודת אינסולין ויצרני האינסולין המופחת), נניח ששלושתינו (כולל אותי, טייפ 1 עם משאבה) יושבים במסעדה בשעה 1:30 אחרי הצהריים ומקבלים מנה הכוללת מרק ירקות וסטייק עסיסי כאשר לידו שעוית ירוקה מבושלת וסלט ירקות טרי. כל אחד גם שותה כוס יין אדום יבש. מה תעשו עם התרופות שיש לכם בכיס, המומלצים על ידי הרופא. שכל אחד יסביר לי מה הוא מתכוון לעשות. אני היתי מתכנן לי בולוס של 5 יחידות אינסולין על פני 4 שעות. בבקשה. נשמע אותכם. בתאבון בינתיים
לזר בוקר טוב לפי התפריט שנתת אין (או כמעט אין) פחמימות בארוחה, מה שנשאר זה היין. אני במצבי היום לא הייתי לוקח תרופה. אגב אולי חסר לך איזהו שהיא הבנה במצבם המסובך של חולי סכרת Type 2 אין להם כמעט מה לעשות במקרה של עליית רמת הסוכר. אפילו אם הם יקחו כדור לוקח לזה שעות להשפיע.
בסדר מכאל, אני רואה שאתה מבין עיניין. יש לי עוד הרבה מה ללמוד. זה בטוח. בבקשה ציין רק איזה טייפ 2 אתה, כך שאני אבין טוב יותר. היין לא צריך להדאיג אותך, כי ביין היבש גם אין פחמימות. אבל, רמת הסוכר שלך תעלה קרוב לודאי תוך 3 או 4 שעות בגלל הסטייק (אין בו פחמימות, נכון). אני חקרתי את הסטייק על גופי. הוא מעלה את רמת הסוכר לאט, אבל בטוח ו"נדבק" עלי יפה, יפה. לכן אני מזריק עם השיהיה לזמן רב. היין אמור לעקב ספיגת פחמימות במזון, אבל בארוחה זו הוא בא רק להנאה (אם יש כזאת). תודה
דווקא בתור Type1 לא הייתי חושבת על לתת בולוס כזה גדול בארוחה ללא פחמימות מעולם לא נאמר לי כלום על נתינת בולוס לחלבונים (למעט כאשר אכלתי קופסת גבינה לארוחת צהרים בתור חלבונים אבל גם אז הספיקה לי תוספת יחידה אחת בבולוס רגיל) מעולם גם לא השתמשתי בבולוס המושהה מה היתרון שלו ולאיזה סוג מזון הוא טוב. מכיוון שעתה עברתי לאיסולין אקטרפיד (בגלל ההריון) אני מוצאת שהשפעה שלו ממש מאוחרת שעתיים לאחר ארוחת הבוקר (של כ-13 יחידות לפרוסת לחם !!!! מה לעשות אין כנראה ברירה שההורמונים משתוללים) אני מגיעה לערכים של 130-170 בעוד ששלוש שעות אחרי אני יכולה להגיע ל-60 וחות בלי להוסיף עוד בולוס ! יש לך המלצות בנושא? אשמח לשמוע עוד טיפים על שימוש יותר נכון ומועיל בפונקציות השונות של המשאבה בתודה מראש שוש
שוש שלום, נשים בהריון אלה שני אנשים + הורמונים. אני לא מבין עד כדי כך. את צריכה לנהוג בשביל שניים ובעדינות. לגבי הסטייק. כבר ציינתי שהוא מעלה לי את רמת הסוכר החל מהשעה השלישית ובצורה עקבית מאוד. פיצה עושה לי אותו תרגיל. זו הסיבה שאני משהה את הבולוס זמן כה רב. שמעתי טענה דומה גם מסוכרתים אחרים. התופעה מוכרת מאוד. נכון, הסטייק הוא חלבון ושומן, אבל הוא חריג. כל טוב
בסוכרתי מסוג 2 לא הייתי משנה שום דבר מהתכנית הטיפולית היומית שאותה קבע הרופא המומחה. היין לא די בו כדי להקפיץ את הסוכר בתנאי שהוא טעים, בכמות של לא יותר מכוסית, אדום, ויבש. במקרין רבים, כמו ברמות HDL נמוכות - הוא אפילו מוממלץ! בתאבון
ד"ר מה באמת הסיבה שלוקחים גלוקופג' עם האוכל ולא שעתיים לפני האוכל. הרי הכדור מתחיל לפעול אחרי שעתיים ?
באשר לתזונה המומלצת לסוכרתי טייפ 2 : כולנו יודעים שמומלץ לחלק את המזון לארוחות קטנות ותכופות , אבל אפשר לעזור לאיזון טוב של ערכי הסוכר בדם ע" אכילה בזמנים קבועים (פחות או יותר ), שכל ארוחה תכיל את שלושת אבות המזון וגם הליכה או פעילות אירובית אחרת תהיה באותה שעה כל יום. אורח חיים כזה יכול לעזור מאוד לאיזון רמות הסוכר. אגב, יש קשר ישיר בין הארוחה האחרונה לפני השינה לרמות הסוכר בבוקר וצריך לשנות את ארוחת הערב ( או הלילה ) לפי התוצאה בבוקר. כל זאת מבלי להתייחס לתרופות אותן נוטל המטופל לפי הוראות הרופא.
לדר' קנטר וניקולט, מתוך נסיון אני מסכימה לחלוטין עם שניכם. לא נעים לחיות כמו רובוט, כדברי לזר, אבל זה הרע במיעוטו, וחייבים לקבל זאת ולחיות עם זה, ולהסתגל לזה. מה האלטרנטיבה ? עם זאת, הסתיגות קטנה, ודאי שיש לקבל את ההנחיות של המומחים, כולל הדיאטנית, אבל לדעתי חיבים להיות ערים לגבי התאמת הדיאטה, אפילו הדיאטנים טוענים כך, ומציעים אלטרנטיה ובחירה מסוימים. באשר לארוחה הקטנה לפני השינה, שמירה על ההנחיות, מתוך נסיוני, מסייעת, אבל לא תמיד מסיעת עד הסוף.
ניקולט שלום מה את מציעה לאכול לפני השינה כדי לקום עם רמת סוכר נמוכה יותר. אני סוג 2 עם כדור אחד גלופאז' ליום - בבוקר. במשך היום אני מצליחה לשמור בצורה סבירה על רמות סוכר של 105-120 אבל קמה עם רמות סוכר של כ- 150 בממוצע. לפעמים גם בשעות הלילה הסוכר מגיע ל- 140. תודה פל