ה"התבהמות" שאחרי ההיפו

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/07/2002 | 09:46 | מאת: מיכל

כשאני נתקלת במצבי היפו אני לא מתאוששת רק אחרי שאני טורפת מכל הבא ליד ממתוק ועד מלוח ורק אחרי כרבע שעה שאני מצליחה לעמוד על הרגליים מבלי לרעוד, מתקפת הזלילה שלי מסתיימת. כך קרה אתמול בלילה התעוררתי בשעה 02:00 עם התחושה המוכרת כל כך, שאותה אני מזהה ע"י הרמת היד באויר אם אני לא מצליחה להרים אותה והיא רועדת אז מצבי לא טוב ואז מתחילים גלי החום וכל סיפור הפתיחה שלי. מה עליי לעשות בכדי לעמוד כמה שיותר מהר על הרגליים מבלי לזלול כל כך הרבה אני מיואשת כשההיפו מגיע (ואיתי גם בעלי שממלצר עד ש..)

22/07/2002 | 11:36 | מאת: אבנר

ניתן לחזור לתחום הסוכר הסביר (80 עד 130) ע"י שימוש בטבליות גלוקוז המכילות 4 גרם פחמימות מהירות (המעלות את רמת הסוכר במהירות). אצלי, 4 גרם מעלות את רמת הסוכר ב-20. כלומר, היפו של 40 ויעד של 100 מחייב 3 טבליות. זה עובד ממש טוב. הבעייה של "ההתבהמות" כפי שאת מתארת, היא חוסר היכולת לבקר את כמות הפחמימות שאת צורכת בזמן קצר ומכאן הקפיצה הגדולה ברמת הסוכר שבאה אחר כך. זה גורם לבעייה נוספת והיא הורדת ההיפר ע"י אינסולין. 'פיספוס' יכול לגרום להיפו נוסף ומכאן הסחרחרת של היפו-היפר שכמה מאתנו מכירים. בתקווה שזה עוזר ... אבנר

22/07/2002 | 11:49 | מאת: שוש

המלצותי: לשתות חצי -כוס משקה ממותק או חלב, הנוזלים גורמים לספיגה מהירה יותר ממוצקים ואז להוסיף משהו שהתפרקות שלו יותר איטית כגון לחם או מעט קרקרים כדי לא להכנס חזרה להיפו. בספר החדש של האגודה (זה על ספירת פחיממות שכחתי את שמו המדיוק..) היה כתוב לאכול לבדוק אחרי 15 דקות ואז לשקול עם לאכול עוד או לא

22/07/2002 | 12:10 | מאת: מיכל

ראשית תודה לך! מהן טבליות קלוקוז והיכן ניתן להשיגן, האם סוכריה רגילה היא תחליף המקביל לאלו שהצעתה?

22/07/2002 | 12:47 | מאת: לזר

שלום מיכל, נסי לוודא פעם מהי רמת הסוכר שלך בהיפו. העזרי גם בבעלך כמובן. היציאה הקשה מהיפו (אני מניח שבגלל האינסולין. את לא מדברת על זה) מציינת שאת צריכה להשקיע יותר במזון שאת אוכלת וכמויות האינסולין שאת מזריקה. כעת, עם היפו שאת מתארת, טוב יהיה כמובן להשתמש בקוביות גלוקוז, אבל מנסיוני את לא תצליחי להשאר בסביבות ה-100, משום שהעליה ברמת הסוכר בעקבות היפו קשה נגרמת לא מהסוכר שאת זוללת אלה זאת בתוספת הגליקוגן הנפלט מהכבד. הגוף מפעיל מנגנון הגנה במצב שאת מתארת (אפילו הרבה לפני זה) וגורם לכבד להפריש גחיקוגן שהופך לגלוקוז בגוף. עקב כל זאת את נכנסת למצה "יו-יו", כי את מודדת רמת סוכר גבוהה ושוב את מזירקה (אני מניח שכך הדבר). שימי לב טוב יותר לפרטים הקטנים ביחסים פחמימות - אינסולין ולא יהיו לך מצבים כה מביכים. השקע בלימוד הנושא ישליך עוצמה לכל החלטותיך וגם ישפר במידה גדולה את האיזון שלך. בזהירות וכל טוב

22/07/2002 | 13:30 | מאת: לזר

שוב שלום מיכל, בקשר ל"רציונליות" שכחתי להוסיף: בהיפו עמוק הגלוקוז מיועד להיוציא אותך מהמצב המסוכן בלבד. ספירת הפחמימות בהיפו עמוק לא נכונות (כי יש גורמים נוספים שמצטרפים לעלית הסוכר בדם). גם ה"עונש" השני בעקבות ההיפו - עליה גבוהה ברמת הסוכרת לא ניתנת לפיצוי על ידי כמות נכונה של אינסולין, כי הגוף עדיין נמצא בשוק ומשך זמנו של הגלוקוז השוהה בגוף איננה נמדדת בצורה רציונלית וגם כמות האינסולין לא רציונלית. מה עושים? סבלנות ונסיון. למדוד ולרשום וללמוד. לפי נסיוני. תקופת ה"יו-יו" נמשכת כ-12 שעות בתנאי שלא מגזימים עם אכילה ואינסולין. אם כן, התקופה יכולה להימשך ליום הבא. בכלל, חזרה למצב תקין תהיה רק יום אחרי ההיפו. (אני יכול לומר שיומיים זה נכון יותר) בהצלחה

מנהל פורום סוכרת