בהמשך לשיחתנו חוזרת ושואלת על יתרון האריתריטול
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום ד"ר קנטור, שוחחנו שבוע שעבר ואמרת כי אעלה זאת לפורום. אשמח מאוד לשמוע את דעתך על הממתיק הטבעי אריתריטול. תודה רבה!
לקריאה נוספת והעמקה
<p>שלום לך זהו עוד ממתיק מקבוצת הרב-כוהליים דוגמת קסיליטול, מניטול, לקטיטול שמשמים להמתקה מלאכותית של מוצרים כמשקאות ומסטיקים, סוכריות ללא סוכר ועוד. הוא מופק מהתססה של גלוקוז ממקור דגנים, נטול ערך קלורי, ונספג טוב במעי הדק כך שגורם פחות לשלשולים. היות ואין לאדם אנזים שמפרק אותו הוא מופרש מהגוף בשלמותו, ורופאי השינים ממליצים עליו כתוסף ממתיק למשחות שיניים וכד. החסרונות היחסיים שלו הם בכך שהוא פחות ממתיק בהשוואה לרב סוכרים אחרים, ומשאיר טעם ייחודי בפה שלא תמיד נעים. השורה התחתוניה- אין סיבה שלא להשתמש בו כתוסף מזון או ממתיק במידה סבירה.</p>
האם אוכל להשתמש בחוות דעתך לשם כתבה שאני עורכת על הממתיק ובודקת את היבטיו השימושיים?