ערכי סוכר תקינים

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/11/2013 | 23:14 | מאת: אשר

שלום, שאלה: מקובל להגדיר ערכי סוכר תקינים ככאלו ש: מתחת ל100 בצום. מתחת ל140 שעה לאחר ארוחה. מתחת ל 120 שעתיים לאחר ארוחה. אני נתקל בתופעה כזו: אני מתחיל את הבוקר עם ערכי סוכר של בין 80 ל 90. אוכל ארוחת פרות ( 3 פרות מ סוגיים שונים, כגון תפוחים, אגסים, בננות). ומודד שעה לאחר ארוחה 150. שעתיים לאחר ארוחה, הסוכר חוזר לרמתו הרגילה , ולעיתים אף יורד מעט למטה מזה. השאלה שלי היא : האם כשקבעו את הקרטריון של ששעה לאחר ארוחה הסוכר יורד מתחת ל140 הוא תקף באופן גורף. דהיינו, האם הוא תקף לכול סוג של ארוחה. דהיינו , גם לאחר ארוחת פרות אדם אמור לעמוד באותם ערכי סוכר. ואם כן מה המשמעות של התוצאות שקיבלתי? האם הם מצביעות על משהו חריג? בתודה מראש.

25/11/2013 | 20:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אשר, צר לי להרוס לך את הפנטזיות, אך סוכר בתחום הנורמה נחשב ל65-100 בצום, ופחות מ 140(!) שעתיים אחר ארוחה פחמימתית..

מנהל פורום סוכרת