ערכי סוכר תקינים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום, שאלה: מקובל להגדיר ערכי סוכר תקינים ככאלו ש: מתחת ל100 בצום. מתחת ל140 שעה לאחר ארוחה. מתחת ל 120 שעתיים לאחר ארוחה. אני נתקל בתופעה כזו: אני מתחיל את הבוקר עם ערכי סוכר של בין 80 ל 90. אוכל ארוחת פרות ( 3 פרות מ סוגיים שונים, כגון תפוחים, אגסים, בננות). ומודד שעה לאחר ארוחה 150. שעתיים לאחר ארוחה, הסוכר חוזר לרמתו הרגילה , ולעיתים אף יורד מעט למטה מזה. השאלה שלי היא : האם כשקבעו את הקרטריון של ששעה לאחר ארוחה הסוכר יורד מתחת ל140 הוא תקף באופן גורף. דהיינו, האם הוא תקף לכול סוג של ארוחה. דהיינו , גם לאחר ארוחת פרות אדם אמור לעמוד באותם ערכי סוכר. ואם כן מה המשמעות של התוצאות שקיבלתי? האם הם מצביעות על משהו חריג? בתודה מראש.
שלום לך אשר, צר לי להרוס לך את הפנטזיות, אך סוכר בתחום הנורמה נחשב ל65-100 בצום, ופחות מ 140(!) שעתיים אחר ארוחה פחמימתית..