לאכול פרי-איך?
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום קראתי שכדאי לאכול פרי מתוק מאד (תמרים מנגו) עם חלבון שיתן איזון ,כדי שהסוכר לא יעלה וירד מהר. כי אז מרגישים חולשה קלה. האם זה רק בגלל החולשה שלא תבוא ?או גם טוב ובריא כדי לא לאמץ את הלבלב? כי יש הדוגלים בלאכול פרי ללא אוכל אחר כי זה גורם לתסיסה בבטן. תודה ושבוע טוב
שלום לך ההמלצה היא ל 3 פירות ביממה, לא ענבים, לא תמרים ולא תאנים. תפוח, בננה (בלי קליפה) אגס קלמנטיה ועוד מומלצים בהחלט בכמות הכוללת של עד 3 יחידות פרי ליממה.
תודה לתשובה אך מה לגבי השאלה לחלבון?
שלום לך החלבון הוא מרכיב חשוב בכלכלת הסוכרתי, ואין לו קשר לאכילת הפירות. אם תפקודי הכליות תקינים אצלך אינך מוגבל בחלבונים ומומלץ לפנות לדיאטנית שתרכיב לך דיאטה כוללת חלבונים ומחולקת נכון על פני היממה.
אין שום צורך לשלב פרי וחלבון. אכילת פרי קטן לא מעלה את הסוכר ברמה כזאת. כפי שציינת, זה גם לא טוב לעיכול. בדרך כלל הסיבים בפרי מונעים עלייה מהירה של הסוכר.