הבדל בין סוגי פחמימות
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום:) אני רוצה להבין משהו בנוגע לכל מה שקשור לספירת פחמימה. למשל ביוגורט 0% ללא סוכר, יש 9 גרם פחמימה, לעומת זאת, בפרוסת לחם קל יש בערך 6 גרם פחמימה. לכאורה, בלחם יש פחות פחמימה מהמעדן שבכלל מוגדר כחלבון! אז על מה להסתכל? על איזה מאבות המזון מוגדר אותו מאכל, או על כמות הפחמימה שיש בו? תודה רבה!
שלום לך הפחמימות נחלקות לפחמימות זמינות, אשר מתפרקות בקלות על ידי מערכת העיכול לסוכרים פשוטים כגון גלוקוז, פרוקטוז או גלקטוז הנקלטים במערכת הדם ומעלים את רמות הסוכר, ולפחמימות בלתי זמינות בטבע כחלק ממרכיבי המזון כגון צלולוז, המיצלולוז פקטינים ועוד שאינם מתפרקים בגוף לסוכרים פשוטים. בחלק ממוצרי המזון מצוין ערך סך הפחמימות ולחוד הפחמימות הזמינות שבמוצר.