סטטין וסכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
ד.נ. קראתי שפורסמו מחקרים המעידים על סיכון מוגבר להתפתחות סכרת בקרב מי שנוטלים סטטינים. מה ניתן לעשות כדי להימנע מהסיכון המוגבר הנ"ל, כאשר חייבים ליטול את הסטטין (שאותו נוטלים מזה שנים רבות)? בברכה, אליהו
שלום לך לאור נטיה בקרב רופםאים בארה"ב להמליץ על סטטינים "כמניעה, לטרשת, והעדויות הסותרות לגבי מידת הסיכון להתפתחות סוכרת במטופלים אלו, פורסמה לאחרטנה סקירה של המחקרים בנושא. נבדקו מחקרים גדולים שפורסמו(מעל אלף משתתפים), במעל ל 90 אלף משתתפים במעקב מעל לשנה עד 4 שנים. בשקלול כל הנתונים, נמצא כי טיפול בסטטינים היה כרוך בתוספת סיכון של 9% לפיתוח סוכרת. הנתונים העלתה כי הסיכון היה גבוה יותר ככל מעשית: טיפול ב-1000 אנשים בסטטינים למשך 4 שנים, מביא ל 4 מקרי סוכרת חדשה נוספים. מסקנות החוקרים הן שיש לשקול בכל מקרה סיכוי מול סיכון- אמנם הטיפול בסטטינים גורם לעלייה קלה בסיכון לסוכרת חדשה, היתרונות של הסטטינים בהפחתת הסיכון לאירועי לב קשים,(במיוחד כשמדובר בחולים בעלי סיכון קרדיווסקולרי גבוה)בולטים יותר. מסקנת כל המחקרים היא אם כן, שאין לשנות את הגישה הקיימת ביחס לטיפול בסטטינים.
ד.נ. באמצע תשובתך נכלל משפט מוזר וקטוע: "הנתונים העלתה (!) כי הסיכון היה גבוה יותר ככל"! למה כוונתך? אודה על תיקון המשפט הזה והשלמתו. בברכה, אליהו