ירידה חזקה ברמת הסוכר
דיון מתוך פורום סוכרת
בעלי עמד על רמה של 150 תקופה ארוכה למרות שקיבל מטפורמין ונובונורם. הוסיפו לו אינסולין. בהתחלה זה עזר ואחר שוב חזר לרמות הקודמות. התחלנו תזונה מסודרת כל שלוש שעות בתפריט מאוזן על מנת להפחית במשקל באופן מבוקר. הוא החל לרדת כחצי קילו לשבוע ובנוסף לירידה במשקל רמת הסוכר בדם החלה לצנוח. לאחר 6 שבועות הוא ירד ל 82 מה עושים? האם להתחיל להוריד את רמת האינסולין? האם כדאי לפנות לרופא המטפל?
שלום קראתי את מכתבך לד"ר ואני נאבקת כעת באותו קרב, כמו שבעלך חווה. סכרת סוג 2 וערכי הסוכר עולים עם הגיל. אצלי הערכים עברו את ה - 300 אבל גם לא שמרתי על תזונה נכונה. החלטתי להתחיל לשמור. קבלתי תפריט מדיאטנית לסכרת, מזריקה כל יום לנטוס 20 יח' וכמו שנים, בולעת 3 גלוקופז' ביום וכן הוסיפו לי נובונורם. הוספתי גם הליכות כל יומיים. ערכי הסוכר מתחילים לרדת אבל המשקל עולה. בעקבות המשקל שעלה גם לחץ הדם עלה. הדיאטנית עודדה אותי לא להשבר ולהמשיך והירידה במשקל תגיע. אני מבינה שבעלך עבר את המשבר הזה ומתחיל לראות את האור בקצה המנהרה. האם בעלך היה בעל עודף משקל בתחילת התהליך? האם בתחילת האינסולין הוא עלה במשקל? אשמח לשמוע יותר פרטים כי אני מיואשת מהמשקל שעולה וכשנשברים מבלים ליד (או בתוך) המקרר..... אשמח אם תכתבי לי פרטים נוספים על ההצלחה של בעלך. תודה נירה
הפוסט שלי נכתב מדאגה בגלל שהסוכר ירד מדי אבל אני אנסה לשתף את מה שעשינו הוא התחיל במשקל עודף של 22 קילו, עלה ונתקע על 30 קילו עודפים. התזונה שלו הייתה מאוד בעייתית, פרט לסוכר הוא לא ויתר על שום סוג של אוכל זבל, ארוחות לא קבועות, שומנים ופחמימות בלי סוף. הסוכר שירד בעקבות התחלת האינסולין חזר לרמה של 150 ומעלה עם האינסולין! גם הלחץ דם היה גבוה. לא יודעת אם השינוי בא בעקבות החלפת התזונה, אבל לפני 6 שבועות התחלנו דיאטה מבוקרת , לא כסאח, מכילה את כל אבות המזון, תוך הקפדה על 6 ארוחות ביום, כמויות קטנות בפרקי זמן קצרים, לא יותר מ3 שעות בין הארוחות ורק חיטה מלאה. היתרון בשיטה שהוא אף פעם לא רעב, אז בדרך כלל אין מצב שהוא נזקק למקרר... בנוסף הוא הולך על הליכון חצי שעה פעמיים עד 3 בשבוע. ב 6 שבועות הוא ירד 8 קילו, לחץ הדם התייצב על נורמלי לגמרי, והסוכר ירד לאזור ה 90-100. ההצלחה מחזקת אותו להמשיך אבל יש משברים כי הוא לא רגיל לאכול "בריא" אבל הוא רואה תוצאות והמשפחה "מפקחת" עליו באופן פעיל בזמן משברים, לכן זה עובד. לגבייך, קודם כל אל תתייאשי. בלי קשר לאינסולין ולסכרת , לשמור על תזונה נכונה אף פעם לא קל. לא רוצה לפרסם אף אחד אבל תנסי להצטרף לקבוצת תמיכה כלשהי ( לו אישית זה לא התאים אבל המשפחה היא קבוצת התמיכה בפועל) זה גם מכניס לאיזו שהיא מסגרת, השקילות השבועיות מדרבנות לא לפשל והמפגש עם אנשים שסובלים מאותה הבעיה ועם כאלו שהצליחו די עוזר. את מקבלת תפריט כתוב ומחייב ככה שיותר קל לשים לעצמך גבולות. פשוט יש מותר ואסור ואין מצב אפור שבו את רצה למקרר. וגם אם את כן רצה, יש ג'לי ללא סוכר שתמיד מחכה במקרר במקום נגיש. יש גלידות קרח של 20 קלוריות שאפשר לנשנש. יש פתרונות דלי קלוריות לנשנוש. צריך רק שיהיו זמינים מאוד. אצלנו כולם עברו לתזונה בריאה שזה גם מקל. אם אין בבית אוכל מפתה אז פיזית אין אפשרות להתפתות, אבל זה כבר מחייב התגייסות כללית של כולם, מצד שני זה באמת יותר בריא... ודרך אגב הדיאטנית ממש צודקת יש תקיעות של שבועות שפשוט משתחררות והירידה חוזרת, בתנאי שלא נשברת בדרך והמשכת בתזונה נכונה.