שאלה בקשר לשילוב ירקות באוכל
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום שאני אוכלת נניח לחם, סנדוויץ', משולש פיצה אבל לפניי זה או תוך כדיי(מה מומלץ יותר?) אני אוכלת לפניי סלט/ירקות , האם זה גורם לסוכר בדם לעלות באיטיות יותר וזה יותר בריא מאשר ישר להתחיל עם הפחמימה והריי ידוע שפחמימות (בעיקר קמח לבן ) גורמים לעלייה חדה בסוכר בדם. אשמח לתשובה, תודה מראש!
שלום לך שילוב של ירקות עתירי סיבין תזונתיים כגון קטניות, ירקות עלים ועוד יכול להאט במקצת את תגובת הסוכר לפחמימות.