פסטה וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/06/2012 | 19:02 | מאת: שחר

אני קצת מבולבל, מצד אחד אני קורא שיש להימנע פחמימות.. מצד שני אני קורא שמומלץ לאכול פסטה..? האם פסטה נחשבת לפחמימה מורכבת ולכן מומלצת? תודה.

09/06/2012 | 14:18 | מאת: לזר

אני לא רופא, אבל אנסה להסביר לך את נושא הפחמימה מזוית ראייתו של חולה סוכרת ותיק טייפ 1 (על משאבת אינסולין). פסטה היא פחמימה בעלת אינדקס גליקמי בינוני, לאמור, קצב פריקתה בגוף מתון. חולה על אינסולין יכול לעקב את מתן מנת האינסולין שלו כאשר אוכל פסטה. הסיבה היא שסוג הקמח ושיטות ייצור של הפסטה מקשות על פירוק הפחמימה הזו בגוף. זה יתרון לחולה הסוכרת משום שהתרופות יכולות להיות בתזמון נכון עם קליטת הפחמימה למערכת העיכול. אני לא מכיר רופא שאוסר על אכילת פחמימות, פרט, כמובן למגבלות הסבירות.

מנהל פורום סוכרת