ערך גליקמי

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/12/2001 | 21:54 | מאת: אנדי

שלום! קראתי בעיון רב את האתר של לזר לאחר שהגעתי לאתר הזה די בטעות דרך GOOGLE בעברית. התרשמתי מאוד מהאתר. רציתי לשאול: אם האינסולין המהיר של המשאבה ממילא מורידה במהירות את רמת הסוכר אז למה זה כל-כך חשוב להסכל על ה-GI ? דוקא ע"פ האינטואיציה נראה כי אכילת קטניות עלולה לגרום לירידה ברמת הסוכר לטווח קצר ועלייה בטוח הארוך?! כל הכבוד על האתרים! אנדי.

10/12/2001 | 22:41 | מאת: לזר

שלום אנדי, האינדקס הגליקמי עוסק במהירות ספיגת הפחמימות בגוף. ככל שהאינדקס נמוך יותר, כך רמת הסוכר תעלה לאט יותר ולא תעלה גבוה. אגודת הסוכרת האמריקאית וגם שלנו לא סבורים שלמסופר כאן ובאתר שלי יש חשיבות, משום שהם בדעה שאנו הסוכרתיים לא מסוגלים להבדיל בין בננה ירוקה ובננה מבושלת. הסוכרתי הממוצע הוא טמבל - זו דעתם ולכן לא כדי אפילו לדבר על זאת (חס ושלום - זה מבלבל!) לדוגמה, פרוסת לחם רגיל (12 פחמימות) תעלה את רמת הסוכר מהר יותר וגבוה יותר מאשר תפוח עץ (גם 12 פחמימות) של 100 גרם. זה חשוב, משום שאנו הסוכרתיים לא רוצים שינוים דרסטיים ברמות הסוכר. אם העליה והירידה מונוטוניים קל יותר לשלוט בסוכרת, אינך סבור כך? אכיל קטניות איננה מורידה רמת סוכר, אלה מעלה את רמת הסוכר לאט ולא הרבה, למרות שרוב הקיטניות הן עשירות בפחמימות - עשירות מאוד. כושרו של הסוכר לעלות את רמת הסוכר בדם פחותה מכושרם של תפוחי האדמה! חר אורים שמח! לזר

11/12/2001 | 00:15 | מאת: אנדי

ללזר תודה רבה על תשובתך הזריזה והמעמיקה. רציתי למקד את שאלתי : האם בעקבות ה-GI הנמוך של קטניות יש להוריד את כמות הבולוס או לחלק אותה על פני פרק זמן ארוך יותר (square/dual). בנוסף, אקצין את שאלתי הקודמת: אם האינסולין במשאבה היא מהירה כ"כ וסוכרוז נספג בגוף במהירות נמוכה מהצפוי, אז מדוע שלא נשתה כמויות של סוכר בקפה? בתודה, וחג שמח אנדי.

11/12/2001 | 01:05 | מאת: מאיר פרומקין

לזר ידידי, זה שהאגודה שלנו אולי לא מקנה חשיבות לידעתם של הסוכרתיים - אפשר שכך. אבל על האמריקאים משום מה איני חושב שזאת דעתם. פשוט נכנסים לאתר שלהם ולחילופין לאתר אמריקאי - והרי לפניך כל ההבדל. חג אורים שמח, מאיר

11/12/2001 | 01:02 | מאת: מאיר פרומקין

אנדי, יש אנשים מקסימים המשקיעים מעצמם באתרים, ויש כמוך המעריכים זאת. תבורכו. מאיר

11/12/2001 | 06:12 | מאת: יעל

שלום אני סכרתית ותיקה ומשתמשת במשאבה. איני מבינה מהו ערך גליקמי. נסו להסביר בפרוט רב יותר. באיזה אתר בעברית מדובר? (שנמצא דרך GOOGLY

11/12/2001 | 08:54 | מאת: לזר

שלום יעל, הנה הדף המיוחד של האינדקס הגליקמי באתר שלי: http://www.tcb.ac.il/type1file/gi.html חג אורים שמח לזר

11/12/2001 | 12:52 | מאת: ניקולט

רציתי רק להוסיף ( אינני סוכרתית) שימוש במזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יכולה לעזור בדיאטת הרזיה. הספר " מכסחי הסוכר " שנכתב ע"י שלושה רופאים אמריקאים מרכיב דיאטה לחיים שמסתמכת על מזונות עם א. ג. נמוך ומוציאה לחלוטין מהתפריט מזונות אחרים. מניסיון אישי--- דיאטת הרזיה מצוינת.

מנהל פורום סוכרת