סטיבייה

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/02/2011 | 15:04 | מאת: יהודית

האם יש איזה שהם מגבלות בשימוש בסטיבייה לסוכרתיים? למה החומר הזה לא נפוץ כמו סוכרזית?

06/02/2011 | 10:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הנושא נידון ונדוש בכבר- הפעלי מנגנון "חיפוש בפורום זה" לגבי סטיביה. להלן מידע מהספר החשוב "סוכרת- לחיות עם להרגיש בלי" סטביוזיד (Stevioside): זהו חומר ממתיק טבעי המצוי בעלי השיח סטביה רבואידנה הנפוץ בדרום אמריקה ובמיוחד בפרגוואי וברזיל. במיצויו מתקבל גלוקוזיד מתוק פי 300 מסוכר, שאינו עובר מטבוליזם ואינו מתפרק בחום או בחומצה, עניין התפוצה הוא מסחרי- טסיביה מופץ בחנויות ,טבע" וסוכרזית בכל הסופרים, המכולות והפיצוציות.

מנהל פורום סוכרת