רב כוהלים
דיון מתוך פורום סוכרת
קראתי באינטרנט מאמר שלך ובו כתוב שהערך הקלורי הוא חצי מפחמימה רגילה אולם אין אזכור שם לגבי ערך ספירת הפחמימות שלו. שאלתי האם בגוף הוא עובר דרך מסלול גלוקוז ואז יש להתחשב בו כפחמימה או האם מבחינת ספירה הוא אפס כמו אלכוהול??
שלום לךל במילה פוחיאולין אנו מתכוונים לצורות הכוהליות של חד ודו סוכרים בטבע או מלאכותיים. חלקם בעל מתיקוץ גבוהה ולכן משתמשים בהם להמתקה מלאכותית של מוצרים. חלקם בפרט החד סוכרים אינו עובר פירוק בכבד, ואילו חלקם של הפוליאולים יכול לעבור מטבוליזם חלקי בכבד ןלהתגלגל לאחר זמן למעגלי הגליקוליזה והקישורים בינהם. לכן עקרונית, היות וחלק אינו מנוצל כפחמימה כבד והיות וחלק מנוצל בחלקו, נהוג להתייחס אליהם כאל כראלו העלולים לתרוטם כמות יחסית קטנה לכבד..