סכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
כיצד בודקים וכמה פעמים ביום ומהם הערכים הנכונים לתוצאות בדיקה זאת והאם בצל.או בצל ירוק מסוכנים לסוכרתיים
שלום לך מספר הבדיקות ותדירותן תלוי האם אתה מטופל בתרופות בלבד, ץרופות עם אינסולין או רק אינסולינים ויש להתייעץ עם הרופא/המומחה המטפל מה הכי טוב עבורך. אשר לבצל בסוכרת- מובא קטע מהפרק העוסק בתרופות ותוספות מזון אלטרנטיביות מתוך הספר החשוב: "סוכרת- לחיות עם להרגיש בלי" ..."שום ובצל (Garlic & Onion באגדות הסבתות מפולין מופיע השימוש בבצל - ה"ציבולה, כמועיל למחלות רבות כולל סוכרת. לפני מספר שנים התגאתה חוקרת מצרית על שגלתה ובידדה בבצל חומר המוריד סוכר ואף כינתה אותו בשם איג'פטילין" לתפארת מדינת מצרים. חומר פעיל זה הוא אליל-פרופיל דיסולפיד (APDS), ואילו בשום נמצא חומר פעיל בשם דיאליל-דיסולפיד אוקסיד ((Allicin). שני החומרים הפעילים הללו, מורידים את רמות הגלוקוז בדם, על ידי הפרעה לפירוק המטבולי של האינסולין בכבד. כך האינסולין נשמר יותר זמן בדם לאורך זמן, וכתוצאה רמות הגלוקוז יורדות. ק מחקר מבוקר אחד בוצע במתן תמציות בצל לסוכרתייים, אך קשה להתייחס למשמעות התוצאות משום שבסך הכל היו 3 סוכרתים במחקר זה הרבה תכונות ריפוי יוחסו במהלך ההיסטוריה לבצלים ולשומים על צורותיהם השונות, נראה שהכמות שאדם צריך לאכול הנה כה גדולה עד שאין לעמוד בה, (לא זה שאוכל ולא סביבתו הקרובה ), ולכן אין ה"טפול" בבצל ומריחתו, הרחתו או בליעתו, משמעותי מבחינת הסוכרתי. "...