שאלות של מתחילים...

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/09/2010 | 19:44 | מאת: שרה

שלום ד"ר קנטר סבתי אובחנה לפני כמה שבועות עם סוכרת לאחר ירידה משמעותית במשקל ובדיקות דם (היא בת 74,עד כה לא קיבלה תרופות מלבד סימוויל כעת גם תרופה ללחץ דם ולסוכרת). שאלותי הן - האם חומוס ושאר קיטניות הן חלבון או פחמימה? הדיאטנית אמרה פחממה באתר אי"ל כתוב חלבון. מי צודק? וכן - הדיאטנית הורתה לה לאכול כל 3 שעות בערך אך לעיתים היא רעבה כבר אחרי שעה-שעה וחצי. האם ניתן לאכול סלט עם קצת שמן זית כנשנוש בין הארוחות? (אציין כי עקב הירידה במשקל הרופא הורה לה לעלות כשני קילו, בינתיים היא ירדה קילו נוסף) בתודה, שרה.

19/09/2010 | 20:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ה"אינדקס הגליצמי" ( תגובת הסוכר בדם אחר אכילת 100 גרם בהשוואה לתגובה ללחם לבן) של חומוס ושל קינואה הוא נמוך, ומעלה את הסוכר בדם רק בשליש בהשוואה לתגובה ללחם לבן או תפוחי אדמה. לכן מתייחסים אליהם בעיקר כמקור חלבוני למרות שהם מכילים פחמימות מורכבות על סבתך לאכול 5-6 פרןסות לחם מקמח מלא, שיפון או מועשר דגנים ואז תהיה פחות רעבה ןתעלה במשקל אין בעייה לנשנושי סלט עם שמן זית, רק שכסוכרתית היא מוגבלת ללא יותר מ 3 עגבניות ביום, ולא יותר מ 3 ארגזי ירקות ירוקים ליום.

מנהל פורום סוכרת