סטיביה

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/08/2010 | 14:21 | מאת: שמואל

האם הוכח כי הצמח ממתיק ובריא יותר ממתיקים אחרים? האם יש ביקוש בארץ ובעולם לצמח? היכן יש היצע לצמח בארץ ובאיזה מצב צבירה? האם נעשה שימוש בצמח כדי להמתיק מוצרי צריכה כמו שוקולד, ג'לי, משקאות, וכו'. אודה לתשובתך.

18/08/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הנושא נידון ונדוש בכבר- הפעל מנגנון "חיפוש בפורום זה" לגבי סטיביה. להלן מידע מהספר החשוב "סוכרת- לחיות עם להרגיש בלי" סטביוזיד (Stevioside): זהו חומר ממתיק טבעי המצוי בעלי השיח סטביה רבואידנה הנפוץ בדרום אמריקה ובמיוחד בפרגוואי וברזיל. במיצויו מתקבל גלוקוזיד מתוק פי 300 מסוכר, שאינו עובר מטבוליזם ואינו מתפרק בחום או בחומצה, ויכול לכן לשמש גם באפיה ובבישול. ניתן להשיגו בעיקר בחנויות טבע. לא מוכר לי מוצר צריכה רציני שמשתמש בסטיביה להמתקה מלאכותות.

מנהל פורום סוכרת