האם ליצוף עשוי מסטיביה?
דיון מתוך פורום סוכרת
הטעם של הסטיביה - מזעזע ! האם ליצוף דומה לו ?
שלום לך, בין מבול מותגי הפלא על סף הכישוף הנמצאים בשוק הנטורפתי ל"טובת ותועלת" הסוכרתיים ישנו גם מוצר מסחרי כ"ליצוף", המבוסס על פרוקטוזה,מים, לימון, סרפד,גבעולי שעועית, פלנטיין, דנדליון, חומצת לימון . (ללא חרחבינה מכחילה, קורי עכביש זהוב, דם קרפדות ועוד) לא מוכר לי שום פרסום בעתון מדעי רציני עם בקרת עורכים, שהראה חד משמעית בנסיון כפול סמיות בבני אדם את המוצר הזה למוצר אינבו כל שהוא ומצביע על יתרונותיו וגולותיו ה"מדעיות". פרוקטוןז עקרונית כממתיק מומלץ להשמנת יתר להפחתת הגלוקוז במזון אך לא לסוכרתיים. אני לא ממליץ על מוצר זה ודומיו, אך תמיד ימצא נטורופט שטוף הזיות שיטען שזה "עזר לו" .
בפרוקטוז יש אותה כמות קלוריות לגרם, אבל מאחר והוא מתוק יותר מסוכרוז, הרי שנשתמש בפחות גרמים בכל המתקה ונצא נשכרים מבחינת הקלוריות. למה הדר' סבור שפרוקטוז אינו מתאים לסוכרתיים? יש לו ערך גליקמי נמוך (19), הנובע מן העובדה שבמסלול המטבולי שלו בגוף - לא נוצר גלוקוז, ורק הגלוקוז הוא הבעיה של הסוכרתיים. יואיל הדר' המכובד ויסביר.