שאלה בנושא אכילת תמרים
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום, האם לחולה סוכרת מותר לאכול תמרים ? שמעתי שלאחרונה נערך מחקר לפיו הסוכר המופק מתמרים אינו דומה לגלוקוז ושונה בהשפעתו על חולה סכרת. האם מדובר בעובדה מוכרת אשר ניתן להסתמך עליה ומותר לאכול תמרים ? בתודה ענת
שךום לך, הן תמרים יבשים והן תמרים לחים מכילים כמויות גדולות של פחמימות, והאינדקס הגליצמי שלהם (תגובת הסוכר ל 100 גרם בהשווןאה ל100 גרם לחם לבן) היא גבוהה ביותר- 103). רוב הסוכר הוא פרוקטוז סוכר פירות) מרוכז. לכן לא מומלץ לאכול אותם בסוכרת.
שלום למומחה, האם תאנים - לחים ויבשים - דומים לתמרים מבחינת כמות הפחמימות + מדד גליצמי? ליאת