בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/02/2010 | 16:06 | מאת: שאלה

הייתי בריאה כל ימיי אלא שבעקבות טיפול שיניים מקיף שעברתי לפני שנה לא יכלתי לאכול מוצק ובזאת נסללה דרכי לתזונה שמבוססת רובה ככולה על ממתקים. לצערי יש סוכרת נעורים במשפ' ולכן בדקתי במד הביתי לפני כיומיים והיה 119, כשעתיים לאחר אוכל. נבהלתי ואכלתי אתמול רק חלבונים ושומנים. לא פחמימות. היה תקין לחלוטין והנחתי שמדובר בהעמסה שמקורה התזונה ה"נפלאה" בשילוב הלחץ הכבד שמופעל עלי בעבודה ומחוץ לה. היום עשיתי נסיון: אכלתי פירה מ6 תפו"א ו4 כפות שמן. כעבור חצי שעה - 237. כעבור שעתיים - 287. סליחה מראש על הדרמטיות אבל אני מבוהלת מאד - סכרת? זה כ"כ מוזר - רק באוקטובר בדקתי בקופ"ח במסגרת בדיקות שגרתיות והיה תקין. ואפילו נמוך. שבוע לפני עשיתי במד הביתי כשעה לאחר זלילת ממתקים והיה 93. איך ניתן להסביר את הקפיצה הזו? ויותר חשוב: האם הפיך? האם אוכל להחזיר את הגלגל לאחור ולהימנע מסוכרת באמצעות תזונה הולמת ו/או משהו? בבקשה תשובתך המהירה ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2010 | 23:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הנסיונות ה"מדעים" שאת עושה עם תפוחי אדמה (6 במספר!) אינם משמעותיים פרט לחשש הסביר שיש לך תגובה גליקמית מוגברת . עזבי את השטויות ובצעי בקופת החולים העמסת גלוקוז של 75 גרם ]ומית, , בדקי סוכר בצום ושעתיים אחר האוכל מהוריד במעבדה של הקופה, וכן המובלובין A1C ואז נוו לדעת בבטחון מה המצב.

מנהל פורום סוכרת