לדר קנטר - רמות סוכר(אוסילציות)
דיון מתוך פורום סוכרת
ברור לכולנו שיש לשאוף לאיזון שמאפיין רמות סוכר אצל הבריאים. אין לי ספק שרבים מביננו שואפים מחוסר ידע לרמת איזון שהיא לא קימת גם אצל הבריאים. מעניין בודאי גם רבים אחרים כיצד נראה גרף רמות הסוכר ככלל ובמיוחד אחרי ארוחות אצל בריאים וכמעט בריאים המאופין בקפיצות ודעיכות של רמות הסוכר. מענין גם לקבל נתונים על גבולות ומשכי זמן של מינימום ומקסימום שאי חריגה מהם מבטיחה הסתבכויות רפואיות מינימאליות לאורך שנים.
שלום לך, רמות הגלוקוז אחר הארוחה בבריאים גם בתגובה לארוחה עתירת סוכרים חופשיים אינן עוברת בשיאן _שעה אחר האוכל או ההעמסה) רמה של 160-280, ומכל מקום עד 200 זה "בסדרק"בסדר". תוך שעתיים באנשים שאינם סוכרתיים הרמות חוזרות לרמות הנורמה של הבסיס כך שאין לראות בדרך כלל אוסצילציות של 60-360 שרואים לעתים קרובות בסוכרתיים (ולמרות שהם לא אוכלים סוכרים זמינים). אין על התחום הרצוי של האוסצילציות עבודות. הרושם מהנסיון שלנו שעדיין לא פורסם, שרמות של סטיית תקן של +/- 40 הן בתחום האיזון הסביר למי שהממוצע הכללי שלו הוא סביר. יש לי מטופלים רבים שהצלחנו להביאם לחממוצעים תלת חדשיים סבירים של 140-160 מג%, אך סטית התקן שלהם, שמבאטת את תחום הקפיצות והאוסצילציות על פני היממה נשארת ברמות של +/- 90 !
לדר קנטר תודה על התגובה הכל כך מהירה והמפורטת לשאלה שלי. כשאתה מתייחס ל"נורמה של הבסיס" לא ברור אם הכוונה ל 100 או אולי 120. זו אולי שאלה מצחיקה אבל אני מייחס משמעות גם להפרש הזה למרות שברור לי שהוא איך שהוא מתקזז עם כל מיני משתנים ורמות הדיוק (repeatability) הקשורים במדידה הביתית.