בצל יבש

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/09/2008 | 11:18 | מאת: דרור

האם יש בעיה באכילת כמויות (גדולות יחסית) של בצל? מדובר בסוכרתי מסוג 2 מאוזן בדיאטה. אמרו לי שהוא מכיל הרבה סוכר. תודה

08/09/2008 | 23:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אני מביא לך קטע מהפרק העוסק בתרופות אלטרנטיביות מהספר החשוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי:, הקטע העוסק בבצל: ....." בצל ( Onion ) באגדות הסבתות מפולין מופיע השימוש בבצל - ה"ציבולה”, כמועיל למחלות רבות כולל סוכרת. לפני מספר שנים התגאתה חוקרת מצרית על שגלתה ובידדה בבצל חומר המוריד סוכר ואף כינתה אותו בשם “איג'פטילין" לתפארת מדינת מצרים. חומר פעיל זה הוא אליל-פרופיל דיסולפיד (APDS), ואילו בשום נמצא חומר פעיל בשם דיאליל-דיסולפיד אוקסיד ((Allicin). שני החומרים הפעילים הללו, מורידים את רמות הגלוקוז בדם, על ידי הפרעה לפירוק המטבולי של האינסולין בכבד. כך האינסולין נשמר יותר זמן בדם לאורך זמן, וכתוצאה רמות הגלוקוז יורדות. רק מחקר מבוקר אחד בוצע במתן תמציות בצל לסוכרתייים, אך קשה להתייחס למשמעות התוצאות משום שבסך הכל היו 3 סוכרתיים במחקר זה… הרבה תכונות ריפוי יוחסו במהלך ההיסטוריה לבצלים ולשומים על צורותיהם השונות, נראה שהכמות שאדם צריך לאכול הנה כה גדולה עד שאין לעמוד בה, (לא האוכל ולא סביבתו הקרובה…), ולכן אין ה"טפול" בבצל ומריחתו, הרחתו או בליעתו, משמעותי מבחינת הסוכרתי. " המסקנה - אם תאכל שק בצל יבש ליום, הסוכר אולי ירד (ולא יעלה!). עקרונית - לא מומלץ...

27/07/2012 | 12:09 | מאת: עובר אורח

האיש שואל האם מותר לסכרתיים לאכול בצל , הוא לא מנסה לרפא סכרת עם בצל . אז שוב : האם לאיש חולה סוכרת מותר לאכול בצל , לא שק ולא ארגז רק בצל יחיד בארוחה? תודה

מנהל פורום סוכרת