שום

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/05/2008 | 12:31 | מאת: bcgfncggcf

האים אכילת שום כל יום עוזר בהורדת רמת הסוכר ובאיזונו

10/05/2008 | 14:05 | מאת: לעובד

קצת חיפוש ותקבל הרבה תשובות

14/05/2008 | 22:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לך אל הספר: "סוכרת -לחיות עם להרגיש בלי" ותחכים. בינתיים, הבאתי לך את הקטע הרלבנטי שלא תתאמץ יותר מדי. ..."שום ובצל ((Garlic & Onion באגדות הסבתות מפולין מופיע השימוש בבצל - ה"ציבולה”, כמועיל למחלות רבות כולל סוכרת. לפני מספר שנים התגאתה חוקרת מצרית על שגלתה ובידדה בבצל חומר המוריד סוכר ואף כינתה אותו בשם “איג'פטילין" לתפארת מדינת מצרים. חומר פעיל זה הוא אליל-פרופיל דיסולפיד (APDS), ואילו בשום נמצא חומר פעיל בשם דיאליל-דיסולפיד אוקסיד ((Allicin). שני החומרים הפעילים הללו, מורידים את רמות הגלוקוז בדם, על ידי הפרעה לפירוק המטבולי של האינסולין בכבד. כך האינסולין נשמר יותר זמן בדם לאורך זמן, וכתוצאה רמות הגלוקוז יורדות. רק מחקר מבוקר אחד בוצע במתן תמציות בצל לסוכרתייים, אך קשה להתייחס למשמעות התוצאות משום שבסך הכל היו 3 סוכרתים במחקר זה… הרבה תכונות ריפוי יוחסו במהלך ההיסטוריה לבצלים ולשומים על צורותיהם השונות, נראה שהכמות שאדם צריך לאכול הנה כה גדולה עד שאין לעמוד בה, (לא האוכל ולא סביבתו הקרובה…), ולכן אין ה"טפול" בבצל ומריחתו, הרחתו או בליעתו, משמעותי מבחינת הסוכרתי. גם לשום מיוחסות סגולות רבות בתחום הבריאות. מספר עבודות (כ 10) הדגימו את השפעת תרכיזי שום על הפחתת הכולסטרול והטריגליצדידים. בשל בעיית הריח, פותחו תמציות שום מרוכזות נטולות ריח. המחקר הגדול ביותר עד כה נעשה בגרמניה על 261 איש, והראה שיפור ברמות שומני הדם. העבודות על השום כמוריד סוכר משמעותי הן בודדות בשלב זה"...

מנהל פורום סוכרת