עבודה ברוכה
דיון מתוך פורום סוכרת
ברצוני לברך אותך על עבודתך המבורכת ועל התועלת המרובה אשר הנך מביא לקהל הסוכרתיים בפרט ולכולם בכלל, אך לצערנו מעצם היותנו סכרתיים הננו ערים לכל הודעה או מודעה או לכל ידיעה בנושא זה אשר עשויה לעניין אותנו, ועם כל הכבוד אליך אדוני כבר ידענו בעבר סתירות נוראות בקביעת נורמות מסויימות, אשר הופרכו לאחר מספר חודשים או שנים מיום קביעתן. לדוגמא:א) שומן לא טוב ולא בריא ולאחר מכן יצאו עלוני רפואה אשר אותם כותבים רופאים טובים ששומן כן טוב לבריאות. ב) קבעו ששוקולד אינו טוב לגוף , ולאחר מכן נודע כי הוא אכן מועיל לבריאות.ג)קבעו שסוכר אסור לחלוטין לחולי סכרת, בעוד האגודה הישראלית לסוכרת עם חותמתה מאשרת לאכול קורנפלקס המכיל סוכר. לכן ד"ר יקר כאשר האזרח מגלה דברים כהנה ןכהנה ומנסה לברר , אמירות מסוג "בטיח" או "אין צורך להטריד את הרופא בגין מודעה בעיתון" בודאי שלא למעמדך הרם. ובכל זאת אמשיך להעזר בך לאורך כל הדרך ולך התודה והכבוד.
שמואל היקר, האמירה "אין צורך להטריד את הרופא" נאמרה הואיל ותשובת הרופא ניתנה לאותה השאלה בעמוד הקודם. לו היה אדוני מטריד עצמו מעט יותר ומעיין בפורום, היה יכול לחסוך לרופא זמן, ולאפשר לו להשיב על שאלות שטרם נישאלו. הרושם שלי לא אחת שאנשים ממהרים לשאול וממעטים להתאמץ, הואיל ויש רופא זמין המשיב על השאלות. אז אנא, קצת כבוד ! בריאות טובה !
שלום לך נכבדי, הרפואה המודרנית הולכת והופכת יותר ויותר ממקצו של אומנות ופילוסופיה למדע מדויק. יותר ויותר עבודות, אבחנות והמלצות לטיפול מתבססות כיום על MBE -medical Based Evidence] ומחקרים חדישים משנים לעתים גישות "מקובלות". שומן מיותר עדיין לא מומלץ למרות שיש אוכלוסיות שאוכלות שומן טבעי חי כמו האסקימוסים שאוכלים שומן כלבי ים בלתי מבושל, לעומת אוכלוסיות באפריקה שלא טועמות שוומן שוקולד מריר בריכוז גבוה אינו מזיק, לעומת שוקולד חלב ממולא בקרם ואגוזים שאינו מומלץ, וגם בסוכרתיים ידוע זה מכבר שניתן לשלב 10% פחמימות זמינות בדיאטה אך ההסכמה היא לא להדגיש זאת משום שהאדם הפשוט לא ידע מתי לעצור לכשיעבור את ה 10%... ןדרך אגב - אני מעולם לא אמרתי ש "אין צורך להטריד את הרופא בגין מודעה בעיתון" - ההפך יש להיות ער לכל המודעות של השרלטנים הרבין שכל כוומתם למשוךפתאים למלכודות הדבש של מוצריהם המפוקפקים, תוך ניצול החוק הידוע שפרייארים לא מתים רק מתחלפים....