הכתבה בידיעות-אחרונות
דיון מתוך פורום סוכרת
דר' קנטר שלום, הכתבה הסוקרת את ממצאי המחקר החדש בדבר ערכי המטרה והטעות שיתכן שנעשתה במשך שנים, בדרישה להגיע לערכי הנורמה, מכה גלים רבים. בתשובות שלך בפורום (רק לאחרונה), אתה בהחלט קבעת מרווח עם שוליים רחבים כלפי מעלה. בצום: לצעירים עד: 160 ולמבוגרים עד: 180. לפני ארוחה: עד 160 לצעירים ועד 180 למבוגרים אני נידהמתי לקבל תשובה זו שלך, הואיל והרופא שלי דרש 100 ! אך כניראה שאתה כרגיל צדקת! התואיל להתייחס למחקר.
לא קראתי את הכתבה, אולי יש לך לינק ? עקרונית, איני מתייחס לכתבות בעתונים כגון ידיעות ומעריב. לכתבים אין לא ידע ולא כישורים ולא הבנה בענינים אלה, הכל למטרות פרסום. בקיצור, כבדהו וחשדהו.
שלום לך, הכתבה כבודה במקומה מונח, ואולי יש במחקר המצוטט משהו ואולי לא. מכל מקום מומחי הסוכרת ממליצים בשנים האחרונות לסוכרתיים להגיע לאיזון ברמות המוגלובין A1C של פחלות מ 7.0% ועד לסביבות של מעל ל 6.0%. ערכים אלו הם מעל לערכי ה"נורמה" של הלא סוכרתיים שהם עד 5.7 %.. כלומר - אין כל דרישה לנגיע לרמות כשל הלא סוכרתיים שהם פחות מ 100 , ההיפך