שאלת הבנה

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/01/2008 | 18:16 | מאת: אורי

שלום רב, אני מתעניין בגורמים לסכרת מסוג 2. שאלתי היא האם צריכה של סוכרים למיניהם בכמויות הינה גורם ישיר לפיתוח סבילות לאינסולין או שההשמנה שבאה בעקבות צריכת הסוכרים מביאה לעליית הסיכון לפיתוח הסבילות? האם למשל אדם שצורך בקביעות סוכר לבן למשל אך משקלו תקין נמצא בסיכון גבוה יותר לפיתוח סבילות מאדם שאינו צורך סוכרים פשוטים באותו משקל? תודה!

17/01/2008 | 13:39 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בנסיונות חיה מרובים בעולם לא המליחו על ידי האבסת סוכר להביא לסוכרת שתעבור גנטית לדורות הבאים. אין ניסיונות כאלו באדם, אולם יש להניח שבאנשים בעלי סיכון גבוה לסוכרת מתן סוכר אינו הטיפול המומלץ.. אם אתה ,מתעניין בסיבות ובגורנים לסוכרת - מומלץ לך מאד להציץ בפרק הנרחב והמפורט על "הסיבות והגורמים לסוכרת" בספר החשובL"סוכרת לחיות עם להרגיש בלי", ושם תמצא את כל מבוקשך בנושא.

מנהל פורום סוכרת