ערכי סוכר תקינים
דיון מתוך פורום סוכרת
ד"ר, אשמח אם תענה לי על השאלות הנ"ל : 1. מהי רמת הסוכר המותרת לחולי סכרת לאחר שעתיים ? מהי הרמה של בן אדם לא חולה שעתיים אחרי הארוחה ? אגב, ממתי מתחילים למדוד את השעתיים(מהרגע שאוכלים, באמצע הארוחה או שעתיים החל מסוף הארוחה ?) 2. מהי הרמה המותרת לחולה סוכרת מייד כשקמים בבוקר(לאחר צום הלילה) ? ומהי הרמה לאדם לא חולה שקם בבוקר ? 3. האם מקובל גם לעשות בדיקות שעה אחרי האוכל ואם כן מהם הערכים לאדם חולה ולאדם בריא ? 4. איך יודעים ש"ירח הדבש" נגמר ? האם הבדיקה בבוקר היא זאת שקובעת ? תודה מראש עבור התשובות
שלום לך, למרות ששאלות אלו נענו מספר פעמים בעבר, להלן התשובות בקיצור 1. לסוכרתים - רצוי עד 180 ואפשרי עד 200 (בשמנים עם תנגודת). בבריאים - שיבה לרמה בצום כלומר פחות מ 100. 2. לסוכרתי צעיר בין 90 ל 140 בסוכרתי מבוגר בין 100 ל 160 באדם בריאL בין 65 ל 100 3.לא רלוונטי 4.כשהערכים חוזרים להיות סוכרתיים מעל למקסימוןם המומלץ בצום. כדאי שתציץ בפרק על "סוכרת- גילוי וזיהי" בספר החשוב " סוכרת לחיות עם להרגיש בלי", ושם תמצא את כל מכלול התשובות לקושיותיך בנושא זה.ן