עלי חילבה ירוקים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/11/2007 | 06:11 | מאת: אלי

שלום הייתי מעוניין לדעת אם לעלי חילבה ירוקים יש את אותה השפעה כמו לגרגרי חילבה מושרים במים בכל מה שקשור לסוכרת. אגב, האם החילבה מונעת/דוחה הופעתה של המחלה? יום טוב אלי

לקריאה נוספת והעמקה
02/11/2007 | 11:10 | מאת: rn

גם אים תאכל 100 שקים של חילבה ביום זה לא ימנע את הסכרת ולא ירפא את המחלה

02/11/2007 | 15:08 | מאת: אלי

04/11/2007 | 06:56 | מאת: אנני

פעם ראשונה שאני שומעת על העלים... מנסיון (בקפסולות) החילבה מוריד את רמת הסוכר באופן נקודתי, כמו עוד כל מיני דברים מן הטבע שניסיתי....אם זה מונע את המחלה או סיבוכיה - קטונותי! מה שכן, ברור שרופא יגיד לך חד משמעית שאין תחליף לתרופה בטיפול בסוכרת. עצה שלי, תנסה מה טוב לך ותבדוק מה הכי עוזר לך....

05/11/2007 | 18:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כן יש ,"אותה השפעה" - כלומר שניהם לא משפיעים... החילבה לא מונעת ולא דוחה את הופעת הסוכרת. ואולי אף להיפך - כי איך מסבירים שהתימנים אוכלי החילבה הם העדה המובילה בין הסוכרתיים בישראל?...

01/12/2010 | 04:20 | מאת: מיאו

לתימנים בתימן לא היתה סוכרת. מה כן היה להם שם? קמח מלא, חמאה, חילוף חומרים גבוה בגלל עבודה פיזית וגם בגלל לעיסת גת. בארץ הם התחילו לאכול קמח לבן ושומן צמחי, הקטינו את כמויות החילבה באוכל, והתחילו לחלות. יש מחקר שנעשה על זה, וזה מה שהיה כתוב בו. עצוב.

01/12/2010 | 04:20 | מאת: מיאו

לתימנים בתימן לא היתה סוכרת. מה כן היה להם שם? קמח מלא, חמאה, חילוף חומרים גבוה בגלל עבודה פיזית וגם בגלל לעיסת גת. בארץ הם התחילו לאכול קמח לבן ושומן צמחי, הקטינו את כמויות החילבה באוכל, והתחילו לחלות. יש מחקר שנעשה על זה, וזה מה שהיה כתוב בו. עצוב.

מנהל פורום סוכרת