שומשום

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/08/2007 | 23:41 | מאת: חנה

שלום גיליתי בבית מאפה ריבועי שומשום שמוגדרים "ללא סוכר" הם טעימים וממש לא מתוקים. אני בודקת את דמי כשעתיים אחרי שאני נוגסת ב 3 ריבועים כאלה ורמת הגלוקוז לא עולה כמעט. השאלה: איך ממותקים ממתקים אלה? שמעתי שכל התחליפים עם "לוז" בסוף המילה הם בעצם סוכרים בצורות שונות. והאם שומשום בכמות גדולה מדי מכילים גם פחמימות או רק השומנים שבשומשום?

06/09/2007 | 14:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כל עוד לא שלחת לנו את פירוט מרכיבי המוצר אין אפשרות להתייחס לשאלתך עקרונית שומשדומין הוא מקור לשמן וכחומר בסיס לייצור טחינה וחלבה יש בו גם חלבונים חשובים ובמיוחד בגלל תכולת המתיונין שבו, המועטה בחלבונים אחרים ממקור צמחי.

מנהל פורום סוכרת