ירקות מותרים ואסורים

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/08/2007 | 12:59 | מאת: iasmin

בס"ד לד"ר שלום! אני טרום סוכרתית . איני לוקחת תרופות אלא שומרת רק דיאטה הדיאטניתהמליצה לי רק על 3 ירקות שאני צריכה לאכולת בהגבלה (תפו"א, בטטה, ותירס, אפונה ירוקה)ו ושאר הירקות מותר חופשי. לאחרונה נודע לי שיש ירקות נוספים שאסור לאכול אותם חופשי(לצערי) האם אוכל לקבל רשימת ירקות שמותר לאכול אותם חופשי וכאלה שלא?(למשל בצל בבישול הופל מתוק האים הוא מכיל סוכר ואז אסור לאכול אותו חופשי? מה קורא עם שאר ירקות השורש?)בכלל כל ירק שהוא הופך מתוק בבישול סימן שהוא מכיל סוכר ואסור לאוכלו חופשי?) תודה מראש יסמין

20/08/2007 | 21:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יסמין, עקרומנית את מוגבלת בירקות האדומים למינהם, ובירקות שמכילות פחמימות בכמות גבוהה יחסית כתפ"א בטטה. ירקות המשתחייכים לקטניות ההגבלה קטנה.ותגובת הסוכר לאחר אכילתם היא דווקא נמוכה. מומלץ לך לפנות לדיאטנית שתרכיב לךל את הדיאטה המתאימה ביותר עבורך אישית - גם קלה, גם טעימה וגם זמינה מבחינה כלכלית.

21/08/2007 | 12:11 | מאת: שלווה

למה הכוונה ירקות אדומים? האם עגבניה מכילה הרבה פחמימות? איך משתלב כאן האינדקס הגליקמי?

24/08/2007 | 20:47 | מאת: חנה

מה הכוונה לירקות אדומים? פלפל אדום מוגבל? עגבניה מוגבלת? ומה הכוונה ל"ירקות קטניות"? הכוונה לקטניות של ממש או שיש ירק חדש..? תודה על התשובה

מנהל פורום סוכרת