מיקרואלבומינריה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/04/2007 | 18:52 | מאת: ילדה מתוקה

שלום רב, יש לי מספר שאלות בנוגע למיקרואלבומינריה: 1. האם זה נכון שהרבה מחולי הסוכרת שמסתובבים עם המחלה כבר שנים רבות נוטים לפתח מיקרואלבומינריה? 2. האם זהו מצב שצפוי להחמיר עם השנים ושבהכרח תהיה פגיעה חמורה בכליה או שסוכרתיים יכולים להישאר שנים רבות עם אותה רמה של מיקרואלבומינריה? 3. האם תזונה דלה בחלבונים יכולה לשפר את המצב? אשמח לתשובה מהירה... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 16:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לאחר מספר שנות סוכרת, במיוחד בלתי מאוזנת, מתחילה "בריחת" חלבונים בכליה מהדם לשתן. החלבונים הקטנים יותר הם הבורחים הראשונים, ה"בריחה" מתבצעת בשל עלית לחץ הסינון בפקעיות הכליה והחלבונים הקטנים עוברים את הדופן תחת לחץ. עם הזמן מצטרפים גם שאר החלבונים ה"גדולים".סך רמת החלבון בשתן ביממה עולה אז מעל לנורמה של 148. ברמה של 300 מדברים כבר על "נפרופתיה" כלוןמר פגיעה לתמיד. נכון שכלכלה מוגבלת חלהון מפחיתה את בריחת החלבון . מידע נרחב נוסף תמצאי אם תציצי/תעייני בפרק על "מיקרואלבומין וחלבון השתן" בספר: ,סוכרת-סיבוכי הסוכרת להתמודד ולהצליח" בחנות הספרים הקרובה.

מנהל פורום סוכרת