הספר מהפכת הגלוקוז - גישה מהפכנית בהבנת חשיבותן

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/02/2007 | 15:43 | מאת: נטע

מהפכת הגלוקוז ספר המתאר את התפנית שחלה בשנים האחרונות בהבנת חשיבותן של הפחמימות בשמירה על הבריאות וכן במניעה ובריפוי של מחלות, כגון השמנת-יתר, סוכרת ועוד. הספר מפרט את שיטת האינדקס הגליקמי לדירוג המזונות המורכבים מפחמימות ומציע שפע של מזונות ותפריטים טעימים ובריאים בעלי אינדקס גליקמי נמוך. תיאור מלא האינדקס הגליקמי – הבשורה החשובה של מדע התזונה במאה ה-21 ממצאי מחקרים של 25 השנים האחרונות הביאו לתפנית משמעותית בהבנת החשיבות של הפחמימות לשמירת הבריאות ולמניעה ולריפוי של מחלות, כמו השמנת-יתר, סוכרת, תסמונת X ועוד. כיום, אנו ערים לעובדה שהכללת פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך במזונותינו מאפשרת בריאות לאורך ימים ומניעה וטיפול בשורה של מחלות כרוניות הפוקדות את העולם המערבי, לרוב כתוצאה מצריכה של מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה.

21/02/2007 | 22:54 | מאת: ר.ג

נשמע נחמד, אבל בטח שלא הייתי קונה את הספר ממך! מניין לי לדעת אם אתה נוכל או אדם ישר? לצערי לא חסרים נוכלים בעולם הזה וגם לא פראיירים..

22/02/2007 | 19:35 | מאת: גולשת

גברת נטע, האם את מודעת לכך שהפורום מיועד לשאלות רפואיות ? אם את רוצה לפרסם , יש אפשרות דרך הנהלת האתר, הנה הפרטים- http://www.doctors.co.il/m-Doctors,a-Advertise.html

27/02/2007 | 19:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום, האינדקס הגליצמי אינו תגלית של המאה ה21 אלא של המאה ה20, והנושא כולו עלה כבר בשנות השמונים. אין כל ספק שפחמימות מורכבות, מעוטות בסוכרים זמינים ובעלות אינדקס גליצמי נמוך הן עדיפות. גם התגלית של סטנפורד שערבוב שני מוצרי מזון אינו נותן מתמטית את ממוצע האינדקס הגליצמי של המרכיבים אלא שלכל ארוחה יש את האינדקס הגליצימי שלה מסבכת את העניין, ועדיין אין ידע מספיק לערכי האינדקס הגליצמי של מאכלים מורכבים ולא כל שכן לארוחות. אני מאחל לכותב/רותבת הספר הצלחה, אולם לא כאן המקום לפרסמווןלהפיצו.

מנהל פורום סוכרת