שאלה חשובהההההה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/01/2007 | 20:35 | מאת: כרמית

אפיתי לאמי עוגה ללא סוכר (בחום 200 מעלות) והוספתי לה כ8 שקיות סוכרזית מסוג " מתוק וקל" המכיל פנילאלינין. לאחר שטעמנו ממנה התברר שהיא מרה מאוד וראיתי שעל האריזה רשום בגדול " לא לאפיה". האם הסוכרזית באפיה הופך להיות רעיל? האם יש בכך סיכון? יש לציין שאחותי כנראה בתחילת הריון אכלה חתיכה ואחייני בן ה5 רק טעם האם זה מסוכן?

18/01/2007 | 23:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, פניל אלנחן יש באספרטם ולא בסוכרזית המכילה סכרין, עקרונית מומלץ להשתמש לאפיה בשקיות סוכרה דיאט ודומיהם המכילים סוכרלוז. הסוכרלוז הוא אנלוג של סוכר. ללא תופעות לואי, ללא טעם לוואי ו מתפרק בחום. מומלץ לך לעיין בהזדמנות בפרק על ממתיקים מלאכותים בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי".

מנהל פורום סוכרת