בדיקות ערכי סוכר
דיון מתוך פורום סוכרת
ד"ר קנטר שלום, אני שבועיים אחרי לידה. בהריון הפסקתי לאכול פחמימות וסוכרים כי הרגשתי לא טוב אחרי אכילתן. לפני ההריון הסוכר בצום שלי היה 76-82. עד שבוע 24 של ההריון גם כן. משבוע 24 ערכי הסוכר בצום עלו ל-88-97. כעת אחרי הלידה ערכי הסוכר בצום בין 92-104. אני אוכלת מאוזן ללא פחמימות וסוכרים כי עדיין מגיבה לא טוב לעניין. תגובה של זיעה, רעד דופק וכו'. יש שיפור מה אחרי הלידה. האנדוקרינולוגית שמטפלת בי טוענת רגישות לפחמימות בהריון ויעבור אחרי השפעת ההריון. לפני ארוחה הסוכר - כ-82 ושעתיים אחרי ארוחה 104. אני מבינה שזה עדיין לא סכרת. אז מה הסיבה לסוכר יחסית גבוהה בצום? האם זה תסמונת השחר? או היפגליקמיה? למה זה קורה פתאום בהריון ולאחר לידה? איך להימנע מזה? כאשר אני לא יכולה לאכול פחמימות וסוכרים? הבנתי שבשעת לילה אם אוכל לאכול משהוא פחמימתי אוכל למנוע תופעה זו? עם היסטוריה משפחתית (סבתא מצד אמא) של סכרת הייתי רוצה להימנע מזה ולעשות הכל כדי לא להגיע לסכרת. מה עלי לעשות עוד? במהלך ההריון הגלל הכלכלה החדשה ללא פחמימות וסוכרים ירדתי 25 קילו ובעצם חוזרת למה שהייתי לפני ההריון הראשון. הפעם זו הייתה לידה שלישית. בברכה, טלי
שלום לך, קודם כל מזל טוב! המנעות מוחלטת מפחמימות מורכבות הייתה שגיאה ותשאר שגיאה אם תמשיכי. עליך לאכול דיאטה מאוזנת הכוללת בין השאר פחמימות מורכבות כי הגוף והמוח צורכים כ 150 גר פחמימות ביממה לתפקוד תקין. ערכי הסוכר שלך אינם גבוהים, זו לא תסמונת השחר ולא תסמונת הערב ולא בטיח. אלו הם ערכים בצום בתחום הנורמה. 3 חדשים לאחר הלידה מומלץ לבצע העמסת גלוקוז פומית ואז להחליט סופית מהו מצבך מבחינת מטבוליזם הפחמימות.
דר' קנטר שלום, תודה רבה על התשובה המהירה. אני כן אוכלת דברים שיש בהן קצת פחמימות כמו: עגבניה, שעועית ירוקה, בטטה, אבוקדו. התחלתי השבוע לאכול פסטה מאורז חום, קינואה. את שאר הדברים אני לא יכולה לאכול הגוף מגיב קשה כמו שתיארתי לך. אני לא יכולה לאכול שום לחם למשל. איך אפשר להסביר את זה? אם ערכי הסוכר שלי תקינים אז מה זה יכול להיות? אולי ערכי הסוכר תקינים כי אני לא נוגעת בסוכרים? אני אוכלת פרי אחד ביום כאשר הוא מחולק לשניים. תפוח או אגס. בננה ופרי הדר אני מגיבה רע. אז מדוע בצום הסוכר גבוהה יותר משאר שעות היום? למה בלילה הוא היה 173? מה זה אומר? אתמול שתיתי תה ושמתי בו 1/4 כפית סוכר והתגובה היתה לא טובה. ושאלה שניה: איפה עושים בירור מטאבולי לפחמימות? איזה רופא עושה זאת? תודה רבה טלי